הפתרון לעומס בבתי החולים - או המשבר הבא במערכת הבריאות? סגן שר הבריאות, ח"כ יעקב ליצמן, הציע כי רופאים ותיקים ומנוסים שיוצאים לפנסיה בגיל 67 אבל מעוניינים להמשיך לעבוד, יועסקו בחדרי המיון הקורסים תחת העומס. לדבריו, המהלך יקל וייעל את הטיפול בחולים - אך רופאים רבים מנסים לבלום את המהלך הדרמטי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"שוחחתי עם רופאים שפורשים לפנסיה ומסכימים לכך", אמר ליצמן, אולם מתברר כי בקרב הרופאים עצמם קיימת התנגדות חריפה למהלך. בנייר עמדה של איגוד הרופאים המומחים לרפואה דחופה נכתב כי "האיגוד שואף להביא אל הרפואה הדחופה רופאים צעירים איכותיים".

"אנו רוחשים כבוד לרופאים הפנסיונרים, אך יחד עם זאת אין האיגוד חושב כי מקומם של אלה בתגבור חדרי המיון", הוסיפו. בנייר העמדה נכתב גם כי המערכות הטכנולוגיות בחדרי המיון עלולות להקשות על הסתגלותם של הרופאים הוותיקים לעבודה.

"הבאתם לא רק שלא תקדם את העבודה, אלא עשויה ליצור מצב בו הרופאים הוותיקים יעכבו את שטף העבודה", קבעו הרופאים שניסחו את נייר העמדה. באיגוד לרפואה דחופה טענו שהפתרון למצוקה בחדרי המיון הוא תקנים נוספים לרופאים צעירים, ולא שיבוצם של רופאים הנמצאים בסוף הקריירה.

יעקב ליצמן, ארכיון (צילום: יוסי זילברמן - חדשות 2)
יעקב ליצמן, ארכיון | צילום: יוסי זילברמן - חדשות 2

סגן שר הבריאות דחה את טיעוני המתנגדים והדגיש את היתרונות שבהעסקת פנסיונרים בעלי ניסיון. גם רופאים בכירים תומכים בעמדתו של ליצמן וסבורים כי מדובר בפתרון ראוי.

"נושא הטכנולוגיה אינו מהווה בעיה לדעתי", טען פרופ' פטריק סורקין, שכיהן בעבר כמנהל היחידה לטיפול נמרץ בביה"ח איכילוב. יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן הביע אף הוא תמיכה בהעסקת רופאים שעברו את גיל הפרישה, אך הדגיש כי יש להעסיקם בתחום התמחותם בלבד ובהסכמה עם בית החולים. יש לציין כי גם במידה ורופאים ותיקים יועסקו בבתי החולים, בעיית המחסור בכוח אדם לא צפויה להיפתר לחלוטין.