"אנחנו עושים את המיטב כדי שהוא יחזור להיות כמו חדש ויוכל לשחק ולתפקד כמו כל ילד אחר, תאחלו לו בהצלחה!": אלפי קילומטרים מהבית בזנזיבר, עלוואי בן החמש וחצי נכנס השבוע לניתוח שישנה את חייו, יותר נכון שיציל אותם. הסיפור הוא לא רק עלאווי, אלא קבוצת האנשים עם הלב הגדול שעומדת סביבו: הרופאים שיחד עם עמותת "הצל ליבו של ילד" טיפלו בהצלחה כבר באלפי ילדים מרחבי העולם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

רק לפני שבוע עלוואי, ראחימה, הפסה וחדיג'ה נחתו פה מזנזיבר. הרופאה רחלי בדקה אותם כבר בטרמינל, הקשיבה לנשימות הקטנות כדי לוודא שהמצב שלהם לא הידרדר בטיסה. כולם הגיעו בגלל מום בלב: מומים שבמדינות מפותחות מגלים מוקדם ומנתחים בגיל הרבה יותר צעיר, אבל מכיוון שבאפריקה זה לא קורה, הרופאים של העמותה "הצל ליבו של ילד" מטפלים בהם.

ד"ר ליאור ששון, מנהל היחידה לניתוחי לב ילדים במרכז הרפואי וולפסון, הסביר: "לראות ילד שאתה יודע שאם אנחנו, כול הצוות, לא היה מטפל בו, הוא היה מת בגיל צעיר יחסית מוות מאוד לא נעים, ופתאום ילדים שחוזרים חזרה אל החיים - המשפחות שחוזרות חזרה לשמחת חיים". 

המפגש בין תמימה לרופא שהציל אותה (צילום: החדשות)
המפגש בין תמימה לרופא שהציל אותה | צילום: החדשות

זו לא הפעם הראשונה שתמימה, שהגיעה לכאן כמלווה של הילדים מזנזיבר, נמצאת בישראל: היא עברה ניתוח דומה לפני 15 שנה, כשהייתה בת 10 בלבד וחולה. "אני לא זוכרת כלום לגבי הניתוח, אבל אני זוכרת את בית החולים", סיפרה כשקיבלה לידיה את מכתב השחרור.

"לפני הניתוח יש הרבה דברים שלא יכולתי לעשות: לא יכולתי לרוץ, ללכת, לשחק, היה קשה בשבילי לעשות דברים כאלה", הסבירה, "אבל אחרי הניתוח הכול היה בסדר". לרופא שטיפל בה אז, ד"ר ששון, אמרה: "תודה על שהצלת את החיים שלי".

אלפי ילדים ניצלו בעקבות פעילות העמותה (צילום: החדשות)
אלפי ילדים ניצלו בעקבות פעילות העמותה | צילום: החדשות

לאחר שסיפרה לו כי סיימה ללמוד בריאות סביבתית בארצה, השיב לה ד"ר ששון: "זה לא ייאמן. קיבלת את החיים שלך ועכשיו את עוזרת לאחרים להחלים". על פעילות העמותה הסביר: "כשאנחנו עושים את הניתוחים, אנחנו רואים אותם באמת בשלבים הקשים של הניתוח ואחרי הניתוח, פחות רואים אותם חוזרים חזרה לחייהם. כשאנחנו רואים מישהי שעברה את הניתוח ונראית נהדר ותורמת בחזרה  - זו בעצם הגשמת כל המטרה שלנו".

המטרות של העמותה חובקות עולם: במזרח הרחוק, מזרח אירופה ובעיקר באפריקה. "הצל ליבו של ילד" קמה לפני יותר מעשרים שנה ולאט לאט הצליחה לקבץ סביבה משוגעים לדבר: קרדיולוגים, מנתחים, מרדימים, טכנאים, אחיות - כולם מבית החולים וולפסון. מאות ילדים בשנה זוכים לטיפול מציל חיים: אלפי ילדים מ-57 מדינות כבר קיבלו חיים חדשים. השמועה על ה"מלאכים מישראל" פשטה במהירות והפניות רק מתרבות.