"התושבים חיים תחת מטריית זיהום האוויר" (צילום: ליאורה אמיתי, חדשות)
מיכל האמוניה בחיפה | צילום: ליאורה אמיתי, חדשות

בית המשפט העליון קבע היום (שלישי) כי כניסתה של ספינת האמוניה למפרץ חיפה תיאסר. על פי החלטת בית המשפט אם המדינה תבקש להכניס מיכל אמוניה לשטחי ישראל עליה להגיש תצהיר בו היא מפרטת את רמת המסוכנות של האנייה הן בהיבט הביטחוני והן בהיבט הבטיחותי. "לפנינו עוד דרך ארוכה", אמר ראש עיריית חיפה יונה יהב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"ידענו שמדובר במאבק ארוך ועיקש", הוסיף ראש העיר. "לא נפסיק עד לריקונו המלא של מערך האמוניה מהמפרץ". בית המשפט גם קבע כי על פרקליטות המדינה להודיע עד יום חמישי על החלטת השר להגנת הסביבה, זאב אלקין, בנוגע לחלופות למיכל האמוניה.

השופטים התייחסו להצהרות "חיפה כימקלים" כי תיאלץ לסגור את המפעל ולפטר עובדים. "האחריות למצב שנוצר הן כלפי העובדים והן כלפי מפעלים אחרים רובצת לפתחה של חיפה כימקלים בלבד", אמרו. הדיון הצפוי בבית המשפט המחוזי על ריקונו המוחלט של המיכל יתקיים כסדרו ביום חמישי.

סגן השר להגנת הסביבה, ח"כ ירון מזוז (הליכוד), התייחס הערב להחלטת בית המשפט העליון בנוגע למכל האמוניה ואמר: "אני מברך על החלטת בית המשפט העליון שקבע כי האחריות על פיטורי העובדים עומדת לפתחה של חיפה כימיקלים - מה שטענתי מלכתחילה. זאת מבחינתי האמירה החשובה שיצאה מהדיון וכמו שאמרתי, לא אתן שעובדים יקבלו מכתבי פיטורין ערב הפסח. מהרגע הראשון טענתי שמדובר ברשלנות של הנהלת המפעל - שלקחה את העובדים כבני ערובה. אנחנו כבר מספר חודשים מתריעים שהמכל הולך להיסגר ולצערי המסר הזה לא חלחל לכל המשק. אולי לא לקחו אותנו ברצינות - אבל לנגד עינינו עמדו חיי האדם".