עשרות מפגינים חסמו לפני זמן קצר את הכניסה לירושלים במחאה על היעדר הפתרון לילדים החולים. כוח משטרה שהגיע למקום הזיזם לצד הדרך והכביש נפתח לתנועה. המחאה מתקיימת שעות לאחר שבג"ץ כפה את הליך הגישור עם בית החולים ומשרד הבריאות על ההורים והרופאים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

אורי, אב לבת חולה המאושפזת בהדסה, אמר הערב (שלישי) בראיון לחדשות 2 כי "אנחנו מכבדים את ההחלטה של בג"ץ אבל ציפינו שהשופטים יבינו שיש כאן ילדים שהחיים שלהם בסכנה. מדובר במנהל בית חולים שברגל גסה כפה על הרופאים לעבוד בצורה לא מקצועית וסיכן את חיי הילדים שלנו. כל צמרת משרד הבריאות הלכה אחריו כי הוא מנהל אותה. כרגע אנחנו מקווים שהשופט בדימוס רובינשטיין יבין מיהו המנהל ויתן פתרון לילדים". לדבריו, ההורים ממשיכים לשבות רעב.  

מוקדם יותר כאמור, בית המשפט העליון הציע היום כי השופט הפורש אליקים רובינשטיין יהיה המגשר במשבר הדסה. גם לאחר שההורים דחו את הבקשה, בג"ץ כפה על הליך גישור אינטנסטיבי - שיתחיל כבר מחר בבוקר. מחוץ לדיון פרץ עימות בין ההורים למנכ"ל הדסה.

בית המשפט העליון ביקש את הסכמת הצדדים לגישור אינטנסיבי - אך ההורים דחו את ההצעה. מנגד, הדסה ומנכ"ל בית החולים זאב רוטשטיין הסכימו. הרופאים המתפטרים עוד לא השיבו אם הם מוכנים לגישור.

משרד הבריאות בירך על החלטת בג"ץ והוסיף: "אנו מייחלים לכך כי במסגרת זו ימצא פתרון למשבר". שר הבריאות הוסיף פנייה נרגשת להורי הילדים: "לעת הזאת עיני כל נשואות להליך הגישור שנקבע בבית המשפט. אני מבקש מכם לשים את העבר מאחורינו ולתת הזדמנות אמיתית  למהלך הזה, לטובת הילדים. אנו ניגשים לגישור בכנות ובשקיפות, כדי למצוא פתרון למשבר הקשה במהירות האפשרית. הלב שלנו איתכם ולנגד עינינו אך ורק טובת הילדים היקרים".

רובינשטיין, שרק לפני שבועיים ערך טקס פרישה מבית המשפט העליון, הסכים לגשר בהתנדבות. עו"ד אליעד שרגא מטעם ההורים מתח ביקורת על בית המשפט העליון ואמר: "שש פעמים ביקשנו להקדים את הדיון, ולמרות זאת בית המשפט העליון סירב, ולקח חודש שלם עד שהתקיים הדיון מרגע הגשת העתירה של ההורים". השופטים השיבו לו: "לדחות הצעת גישור כזאת, זה יהיה בכייה לדורות".

הורי ילדי המחלקה בבג"ץ (צילום: חדשות 2)
הדיון בבג"ץ הבוקר | צילום: חדשות 2

"ילדים שנאבקים במחלקה קשה עוברים טלטלה: יש כאן קושי פיזי ונפשי שכולם צריכים להתמודד איתו", כתבו השופטים במהלך הדיון. "אפשר להבין את הצעד של שביתת הרעב, הצעד הקיצוני של ההורים: הם מוכנים לסכן את הבריאות שלהם לטובת הילדים. מניח שגם לעותרים ברור שבתיק הזה בפרט קשה מאוד בהחלטה של שופטים לתת פתרונות שגורמים אושר לכולם".

"ברור שאנחנו, במידה ונדרש להכריע בסכסוך, נעשה זאת כך שהתוצאה השיפוטית תיתן מענה לתחושות של מה נכון וצודק לעשות", הוסיפו. "חשבנו שבשלב זה נכון לשלוח אתכם להליך גישור ולא לשמוע טיעונים, הליך מקצועי אינטנסיבי שיכול להוביל את הצדדים לתוצאה הכי טובה האפשרית מבחינתם", נכתב בפרוטוקול הדיון.

אליקים רובינשטיין (צילום: דוברות בתי המשפט, חדשות)
מוכן לגשר בהתנדבות. רובינשטיין | צילום: דוברות בתי המשפט, חדשות

הרופאים המתפטרים מקווים שיותר להם לפתוח מחלקה חדשה בשערי צדק - או לשוב להדסה תוך הדחת מנהל בי"ח זאב רוטשטיין. מנגד, בהדסה ובמשרד הבריאות שואפים לגישור וטוענים כי הרופאים דחו כל הצעה. העתירה המרכזית בה דן בג"ץ היא של עמותת "הילדים של מיקי", שדורשת לפטר את מנכ"ל הדסה.השבוע פתחו הוריהם של חלק מהילדים המאושפזים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בשביתת רעב

דיון בבגצ על המשבר בהדסה (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

ההורים סירבו לקבל את מתווה הפשרה

בשבוע שעבר עדכן בית החולים הדסה כי הרופאים המתפטרים סירבו לקבל את מתווה הפשרה שהוצע להם. על פי המתווה שגיבש מנכ"ל משרד הבריאות והוסכם על ידי נשיא המדינה וההורים, השתלות מח עצם יבוצעו במחלקת ילדים בלבד, כמות תיירות המרפא תיקבע בתיאום עם ראש המחלקה וחזרתם של כל הרופאים המתפטרים לתפקידיהם הקודמים.

בית החולים הדסה הוציא הודעה לפיה הרופאים סירבו לקבל את המתווה. "בהודעה ששלח מנכ"ל משרד הבריאות למנכ"ל הדסה,  מסר כי הרופאים המתפטרים דחו גם את מתווה בית הנשיא", אמרו בבית החולים הדסה. בזאת, חסכו הרופאים המתפטרים קרע בין משהב להנהלת הדסה כיוון שהדסה נחושה לשמר את ניהול המחלקה בידי דר גל גולדשטיין, ולשמר את צוות הרופאים המומחים שכבר גויס ועובד במחלקה".

שביתת רעב של הורי המחאה בשנה שעברה (צילום: חדשות 2)
ההורים שובתים רעב | צילום: חדשות 2

הרופאים המתפטרים הגיבו ותקפו בחריפות את הודעת בית החולים הדסה, שלטענתם אינה מבוססת על אמת. "חבל על ה'ספין' התקשורתי הנוסף של שר הבריאות, מנכ"ל משרד משרד הבריאות ופרופסור רוטשטיין מנהל הדסה עושים", נכתב בהודעת הרופאים. "ושוב על חשבון ההורים ובמקום לפתור את המשבר".

בית חולים השדה בגן סאקר (צילום: דוברות הורי הדסה)
בית חולים השדה בגן סאקר | צילום: דוברות הורי הדסה

הרופאים טרם קיבלו הודעה ובוודאי לא הגיבו וכבר הוציא פרופסור רוטשטיין הודעה כפי שהוציא", המשיכו הרופאים והסבירו. "בושה וכלימה שהפעם לא היסס לזלזל גם בכבוד נשיא המדינה שבתום לב ניסה לסייע. הנה לזה התכוונו כשאמרנו שלא ניתן להגיע לשום דבר אמיתי שלא בחסות בג"צ".