הילד בן ה-11 שנתקע היום (שבת) בנחל אוג עם אביו בשל השיטפונות באזור ים המלח שחזר בבית החולים שערי צדק בירושלים את השתלשלות העניינים הדרמטית. "החלקתי לתוך המים והבנתי שאם אעזוב את הסלע אני נסחף ומת", סיפר. אחד המחלצים הוסיף כי "מדובר בחילוץ המורכב ביותר שביצענו אי פעם ביחידה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"תפסתי זיז סלע והחזקתי בו כשהמים סביבי עולים ועולים", סיפר הילד. "אבא שלי רץ להזעיק עזרה (ונתקע במעלה הנחל) ואני מצאתי עצמי לבד במים, כשהם כבר מגיעים לצוואר". במשך יותר משעה החזיק הילד בסלע. "אני מבין שאם אני עוזב, יש עוד כמה מטרים במורד הנחל מפל ואז נסחף ומת", הוסיף.

הבן ואביו מאושפזים בבית החולים במצב בינוני, כשהם סובלים מאפיסת כוחות ומהיפותרמיה. החילוץ המורכב תועד במצלמות. בעזרת חבלים הצליח צוות יחידת החילוץ מגילות להוציא את הילד מתוך המים. בתיעוד נראה אחד המחלצים כשהוא נושא על גבו את האלונקה ועליה הילד, כששאר הצוות עוזר להם להגיע למשטח הסלע.

חילוץ בנחל עוז (צילום: יחל״צ מגילות)
צילום: יחל״צ מגילות

"זה היה החילוץ המורכב והמסוכן ביותר שעשינו ביחידה מאז ומעולם", אמר ניתאי, אחד המחלצים. "אם הילד היה עוזב את האחיזה שלו היינו צריכים לחפש את הגופה שלו בים המלח".

המשפחה שנתקעה היום בנחל הסמוך לים המלח וחולצה נכנסה לשטח הנחל בניגוד להנחיות, כך אמרו ברשות שמורות הטבע והגנים. ברשות עדכנו עוד כי כ-30 אלף מטיילים פקדו היום את הנחלים, שמורות הטבע והגנים הלאומיים. מבקרים רבים פקדו גם את המקומות המועדים לשיטפונות, מטיילים ברכבי 4X4 טיילו במדבר יהודה ובבקעת הירדן. זרימות נצפו בנחלים עיון, עין גדי, צאלים, תבור ונחל ערוגות. מסלולי הטיול בנחלי מדבר יהודה נסגרו עקב חשש משיטפונות בזק, ואתרים בודדים נסגרו מבעוד מועד מחשש לקריסת עצים והצפה.