צפו: פער בתמחור מוצרים ללא גלוטן (צילום: 123REF)
אילוסטרציה | צילום: 123REF

הורים לילדים חולי צליאק נאלצים לצד המאבק במחלה, גם להתמודד עם מחירים גבוהים במיוחד של מוצרים ללא גלוטן עבור ילדיהם. היום (ראשון) הודיע שר הבריאות הודיע על אימוץ שורת ההמלצות של הוועדה שדנה בנושא סיוע לחולי צליאק, בהם צעדים להוזלה משמעותית של מזון נטול גלוטן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הוועדה הבינמשרדית שכללה את נציגי משרדי הבריאות, הכלכלה, האוצר וכן הביטוח הלאומי, בחנה ואפיינה את הסיבות למחירו הגבוה של המזון ללא גלוטן. לאחר בחינת כלל ההיבטים, גיבשה הוועדה שורה של פעולות על מנת להקל על החולים ולהוריד את מחירם של המוצרים.

בין הצעדים שיאומצו, תמיכה בגובה 9 מיליון שקלים למפעלים שייצרו מזון ללא גלוטן, שצפויה לדברי המשרד להגביר את ההיצע ואת התחרות בשוק המזון נטול הגלוטן, ולהביא לירידה משמעותית במחירו. כמו כן יאושרו הקלות רגולטוריות על ייצור מזון ללא גלוטן בישראל ומתן הקלות מתאימות למפעלים שייצרו מזון ללא גלוטן. בלבד הקלות על ייצור בארץ, ינתנו גם הקלות רגולטוריות על היבוא של מזון ללא גלוטן, באופן שיאפשר ליבואנים להגדיל את מגוון המוצרים ולהוזיל את מחירם.

מבטיח להוריד מחירים. ליצמן (צילום: סטודיו שרון רביבו, באדיבות mako)
מבטיח להוריד מחירים. ליצמן | צילום: סטודיו שרון רביבו, באדיבות mako



"מדובר במהלך חברתי חשוב, מתוך מחויבות והכרה בזכויות אלו הסובלים ושנדרשים למזון ללא גלוטן", אמר היום שר הבריאות ליצמן. "כבר כעת ניתן לראות את הניצנים הראשונים של ירידה במחיר ונפעל להמשך מגמה זו לטובת אוכלוסיית החולים. תודתי לשרי האוצר והכלכלה על שיתוף הפעולה המיוחד לטובת המהלך".