ביום שאחרי פרסום הממצאים המטרידים אודות עופרת במכונות קפה בחדשות 2, נראה שאת הציבור הרחב החשש להימצאות הרעל במשקאות דווקא לא כל כך מטריד. "זה נראה כאילו כל פעם מפחידים על משהו אחר", אומר עובר אורח לחדשות 2 Online, "בטח יש רמה מותרת של עופרת ואני לא יודע מה הרמות האסורות, אז צריך לראות מה בדיוק הממצא".

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אני מרגיש שהקפה באותו טעם, ולכן כל עוד זה לא עושה לי רע אני אמשיך לקנות ולשתות", אמר אדם נוסף. שלישי הוסיף כי "כל פעם תופסים משהו אחר, עוד מעט יהיה אסור לנשום גם". אולם נראה כי השאננות הפעם עלולה להיות מסוכנת.

המומחים חלוקים: רעיל או לא מסוכן?

"זה רעיל", מבהיר באופן חד משמעי אבי סייג ממכון דוידסון לחינוך מדעי. "גילו שהמתכת רעילה וגורמת להשלכות ארוכות טווח, זה מסוכן בחשיפה ארוכה", הסביר לחדשות 2 Online. "בארצות הברית הורידו עם השנים את התקן לכמות העופרת המותרת בחלקי פליז, בדיוק מהסיבה הזו".

לדבריו, אין סיבה אמיתית לשימוש במוצרי עופרת במכונות הקפה. "העופרת היא רכה, ומשמשת יותר לדקורציה מלמוצרי מזון", הוא מסביר. "יש יצרנים של מכונות קפה שלא מבינים או רוצים לחסוך, והם שמים עופרת בריכוז גבוה - וזה יכול לזלוג מהחלקים הפנימיים של המגונה אל תוך המים". הפתרון, לדבריו, פשוט: "לא להשתמש בחלקי פליז שמכילים עופרת".

עם זאת, פרופסור יונה אמיתי, מומחה לטוקסולוגיה, רפואת ילדים ובריאות הציבור מאוניברסיטת בר אילן וקופת חולים מאוחדת, מסייג את האזהרות. "ריכוזי העופרת שנמצאו במים במכונות הקפה אינם מהווים סכנה בריאותית. הם אמנם חורגים מעל התקן המולץ, אבל מדובר בצריכת מים בכמויות קטנות", הסביר. "להערכתי אין סיכון בריאותית, אך בשלב זה מומלץ לנשים בהריון שלא לצרוך קפה ממכונות. עם השלמת הבדיקות על ידי משרד הבריאות ניתן יהיה לתת הנחיה יותר קונקרטית".