השלג באזור בנימין, החודש (צילום: דוברות מטה בנימין)
השלג באזור בנימין, החודש | צילום: דוברות מטה בנימין

גשום מהממוצע בצפון הנגב ובדרום מישור החוף - אבל כמויות קטנות מהממוצע של משקעים בצפון הארץ: השירות המטאורולוגי מסכם את חודש ינואר 2016 שהיה קריר מהממוצע בכל אזורי הארץ, אבל הפכפך בתחום המשקעים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחודש ינואר בלטה הרצועה שמדרום השפלה ואזור עוטף עזה עד לצפון הנגב ודרום הרי חברון, שם כמויות הגשם הגיעו לפי שניים ויותר מהממוצע לחודש. לעומת זאת, מיעוט הגשמים בלט במישור החוף, ובמיוחד בחלקו הצפוני - שם הגיעו הכמויות לכ-50% מהממוצע בלבד.

אזור כביש 90, החודש (צילום: דוברות אגף התנועה)
אזור כביש 90, החודש | צילום: דוברות אגף התנועה

בסך הכל היו בינואר ארבעה פרקי משקעים: הראשון אירע בתחילת החודש (1 בינואר עד 3 בינואר). בגליל העליון, בגולן ובהרי יהודה ירדו 70-130 מילימטרים של גשם. בהרי הצפון ירד שלג ובהמשך ירדו הפתיתים הלבנים גם על רמת הגולן ועל הגליל.

הפרק השני אירע ב-7 ו-8 בינואר. הכמויות המשמעותיות ירדו בעמק יזרעאל ובגליל התחתון. בעקבות הגשם הרב באזורים הללו נוצרו שיטפונות בנחלים והדבר גרם למותם של שני אנשים שנסחפו. פרק המשקעים השלישי נמשך ב-18-19 בינואר וסיפק נתונים פחות משמעותיים: בצפון הארץ ירדו 20-50 מילימטרים של גשם, ובמרכז הארץ 10-20 מילימטרים.

הצפות בנחשולים, החודדש
הצפות בנחשולים, החודדש | צילום:

ינואר ודצמבר היו קרים יותר מהממוצע בשנים קודמות

פרק המשקעים הרביעי והאחרון לחודש ינואר אירע בשבוע שעבר. הוא היה הארוך והמשמעותי מכולם כשהחל ב-22 בינואר והסתיים רק ב-27 בינואר. בדרום מישור החוף והשפלה ירדו 70-140 מילימטרים, בהרי יהודה ירדו 60-90 מילימטרים ובמספר תחנות אף מעל 100 מילימטרים.

במהלך פרק זה ירד גם שלג במספר רב של ימים - בהרי הצפון ב-24-26 בינואר ובפסגות הרי המרכז ב-25-27 בינואר - אולם בכמויות קטנות של מספר סנטימטרים.

ממחר: התקררות (צילום: טל חגאי)
מערכת חורפית בתל אביב, החודש | צילום: טל חגאי

הטמפרטורות בינואר היו נמוכות מהממוצע ברוב אזורי הארץ בחצי מעלה או מעלה אחת - הן ביום והן בלילה. בשירות המטאורולוגי מציינים שגם חודש דצמבר 2015 היה קריר מהממוצע, כך ששני חודשי החורף המרכזיים התאפיינו בטמפרטורות נמוכות.