בצל הסערה על רקע החרם של עשרות שחקנים נגד היכל התרבות באריאל, נערך הערב ביישוב פסטיבל לסיום הקיץ, שתוכנן מראש.

למקום הגיעו תושבים זועמים שהתקשו להבין את החלטת האמנים, אך ציינו: זכותם לעשות כך.

במקביל נשמע קולם של אנשי במה אחרים שמסרבים לצעד יוצא הדופן. "אסור להחרים שום דבר", אמר בתקיפות הזמר פבלו רוזנברג והדגיש כי לא שקל לבטל את הופעתו הערב במקום: "אריאל היא קונצנזוס".

מוקדם יותר הערב חזרו בהם ארבעה אנשי תיאטרון שחתמו על פי הפרסומים על מכתב "השחקנים הסרבנים" שהודיעו כי לא יופיעו באולם ההופעות בעיר.

הארבעה הם השחקן דרור קרן, עירית קפלן, אולה שור-סלקטר ואלון דהן. קרן הבהיר במכתב ששיגר היום לנועם סמל, מנכ"ל הקאמרי: מעולם לא קראתי לחרם.

"מ ע ו ל ם, לא חתמתי על מסמך שקורא להחרים מישהו ולעולם גם לא אעשה זאת", כתב קרן במכתב. "חרם גמרנו לעשות בכיתה גימל".

קרן הסביר עם זאת כי, "ביקשתי לצרף את שמי לפניית בקשה למנהלי התיאטראות, כאשר נודע שלראשונה מתעתדים תיאטרוני ישראל להציג מעבר לקו הירוק. בד בבד, כידוע לכם, ביקשתי מכם, בהודעת דואר, מיד כשזה נודע לי, לא לשלוח אותי להציג מעבר לקו הירוק".

"לפעולות שאני עושה יש משמעות פוליטית - כמו הקמת עיר מעבר לקו הירוק"

במכתבו תקף את הפרסומים בכלי התקשורת אודות אותה עצומה. "זה קומם ותסכל גם אותי וגם שחקנים נוספים שזעמו על השימוש הציני שנעשה בשמם וביקשו לשנות את הנוסח ואפילו להסיר את שמם. זה מכעיס. זה רחוק ממני ואין בי שמץ מהנוסח המתנשא ו'המחרים' הזה".

קרן הוסיף והסביר במכתב את עמדתו הפוליטית. "לא, אני לא 'פוליטיקאי', אבל לפעולות שאני עושה או לא עושה, נוקט עמדה או שותק, יש, מה לעשות, משמעות פוליטית. כמו שלהקים עיר מעבר לקו הירוק יש משמעות פוליטית. ואם מציגים שם הצגות והתיאטרון הופך חלק ממפעל ההתנחלויות זה לא טיפה פוליטי?".

"קטונתי מלהעניש, לנקוט סנקציות ולהחרים", מסיים קרן את המכתב. "אין בי שנאה ושום דבר אישי נגד תושבי אריאל. אלימות, סתימת פיות, וחרמות הן מימין והן משמאל, לא היו ולא יהיו דרכי".

נתניהו תוקף את "האמנים המחרימים"

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק