מוזי ראפס, או בשמו האמיתי מוספטה ג'אבר, מגדיר את עצמו כ"ראפר השלום הראשון בירושלים". הוא בן 29, רווק, תושב מזרח ירושלים, שבבקרים עובד כפועל בניין. את השירים שלו הוא כותב בעיקר בשירותים. שם הוא מוצא את הזמן והשקט ליצור את מוזיקת ההיפ הופ שהוא כל כך אוהב. המטרה שלו היא לחשוף את התרבות של העיר העתיקה לעולם כולו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מוזי מגדיר את עצמו כמוסלמי "קול". "אני שותה, מעשן, שוכב עם בחורות ולא מתפלל", הוא מסביר. בערבים הוא מופיע במערב ירושלים, בתל אביב ואפילו בירדן. עובר בין פסטיבלים לברים מול קהל מעורב של יהודים, ערבים ותיירים. הריקודים המשותפים, הוא טוען, מוכיחים שהשלום אפשרי.

"מוסלמי קול" (צילום: החדשות)
"מוסלמי קול" | צילום: החדשות

"אני מקווה שהם לא גזענים", הוא לוחש לנו כשהוא מסתתר מאחורי הבמה, מחכה שיזמינו אותו להופעה בהפתעה מול קהל שהגיע למפגש של פסטיבל "מקודשת" בירושלים. כשהוא מופיע לפניהם, על רקע מחיאות הכפיים, הוא מספר את סיפור חייו.

הסיפור שלו מתחיל בנקודה שהיה בן 8 ואביו נפטר. יחד עם אמו ו-8 אחיו חי בעוני בין שכונות העיר העתיקה בירושלים. "השכנים היהודים מלמעלה זרקו את הזבל שלהם ישר לתוך הבית, שלא היה לו גג", הוא משתף את הקהל. היחס הזה, הוא טוען, הבעיר בו את השנאה ליהודים שחיו בסביבתו.

אבל מהר מאוד, לדבריו, השתנו הדברים ומוזי, שהמוזיקה שלו נעה בין שירים על כיבוש ופוליטיקה לשירים קלילים ושמחים יותר, החליט ששנאה וגזענות לא יפתרו את המצב. באחד מהשירים שלו מדבר מוזי על הקשר שבין החייל לנשק שלו. לתפיסתו, לחייל הנשק הוא כלי הגנה ומקור לעוצמה, אך עבור חבריו של מוזי ממזרח ירושלים הנשק מונע מהם להגיע להופעות שלו. "לפעמים הם מנסים לשבור את החומה", הוא אומר.

"מנסים לשבור את החומה" (צילום: החדשות)
"מנסים לשבור את החומה" | צילום: החדשות

"הפלסטינים לא רק סובלים מהכיבוש, הם גם יודעים ליהנות וחולקים שירים טובים", הוא אומר. "הפלסטינים הם הכי שמחים בעולם. כשהם מוצאים את האושר הם מאוד מאושרים, אבל כשהם מוצאים את הסבל הם ממש עצובים". בעזרת השירים שלו מנסה מוזי ליצור שינוי.

ההופעה הבאה של מוזי תהיה במסגרת המופע "כולנא" - קונצרט שינעל בשבוע הבא את אירועי פסטיבל מקודשת 2018, בגן מיטשל, על קו התפר, מול חומות העיר העתיקה בירושלים. על הבמה ייפגשו נציגי כל הסגנונות שמאפיינים את המזרח התיכון: שרית חדד, ויולט סלאמה, רביד כחלני מה"ימן בלוז" לצד נטע אלקיים שמשמרת ומחדשת את המוסיקה של המגרב. עוד יופיעו שריף, הילד שהפך לזמר בוגר שמשלב מזרחית בניחוח עכשווי ועוד.

כל זמר יככב על הבמה כסולן, אך צפויים גם חיבורים ודואטים חד פעמיים תחת שרביטו של המאסטרו תום כהן, המוביל את תזמורת ירושלים מזרח ומערב.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il