בשבועות האחרונים התבשרנו כי שר האוצר ביצע מינוי פורץ דרך במשרדו. יעל אנדורן תהיה האישה הראשונה שתכהן כמנכ"לית המשרד. אנדורן, הנמצאת בחודש השמיני להריונה, משמשת מעין מודל לנעשה היום במשק הישראלי. יותר ויותר נשים בוחרות לוותר על חופשת הלידה ושבות מיד לעבודה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אמה בת השנתיים רגילה לביקורים במשרד הפרסום DMG. הפעוטה הפכה לחברתן הקבועה של הבנות במשרד, לאחר שאמה החליטה להביאה עמה - חודש וחצי לאחר שנולדה. "הבוס הציע לי הצעה שאי אפשר לסרב לה", הסבירה עינת מזריץ האם.

"הציעו לי הצעה שאי אפשר לסרב לה", עינת מ (צילום: חדשות 2)
"הציעו לי הצעה שאי אפשר לסרב לה", עינת מ | צילום: חדשות 2

"הבוס אמר שזאת ההזדמנות"

לדבריה, היא דווקא תכננה לקחת חופשת לידה ארוכה שבמהלכה תטפל בבתה ובבנה הבכור, אולם הבוס הציב את הדברים באופן ברור. "הוא אמר לי שהגיעה ההזדמנות עבורי והלך לקראתי. הוא אמר שהוא לא רוצה לדלג עלי כי זה לא מתאים כרגע והחליט להשאיר לי את הבחירה", סיפרה עינת שמונתה לסמנכ"ל המדיה החברתית במשרד.

עינת היא לא היחידה שפעלה באופן דומה. רק לאחרונה חטפה מנכ"לית יאהו שמונתה רק לאחרונה לתפקיד קיטונות של אש לאחר שסיפרה כי היא מוותרת על חופשת הלידה שלה. גם עינת מקבלת ביקורת מהחברות במשרד.

"בעיני אימהות צריכות להיות עם הילדים שלהם, עד לגיל מבוגר יותר שבו ניתן יהיה להשאירם לבד", אמרה עינת הדר, מנהלת הלקוחות במשרד. "אני אכן מעריכה אותה על האומץ אבל לא הייתי עושה זאת".

"אל תכנסו לנו לרחם", תורג'מן (צילום: חדשות 2)
"אל תכנסו לנו לרחם", תורג'מן | צילום: חדשות 2

"אל תיכנסו לנו לרחם"

אולם לא הכל ורוד עבור ההריוניות. מנגד, נשים רבות מעלות טענות חוזרות ונשנות על יחס בלתי הולם לו הן זוכות מהמעסיקים, בעת שהם שומעים על הריונן. כ-4,000 נשים מפוטרות במשך השנה ממקום עבודתן בשל הריונן על אף החוקים הקפדניים.

"אל תיכנסו לנו לרחם" אמרה רחל תורג'מן המכהנת כיו"ר דירקטוריון חלמיש בעיריית תל אביב, אך התקווה האמיתית תממש כנראה, רק כשיותר נשים יתפסו עמדות מפתח רבות במשק הישראלי.