ילד המריבה (צילום: חדשות 2)
ילד המריבה | צילום: חדשות 2

אקורד הסיום של פרשת ילד המריבה? לאחר שמוקדם יותר השבוע קבע בית המשפט כי הילד ממוצא אתיופי, שאומץ בגיל 13 חודשים, יישאר אצל משפחתו המאמצת ולא ישוב לחיק משפחתו הביולוגית - הודיע משרד הרווחה לאמו של הילד על הפסקת הביקורים השבועיים אצל בנה והזמין אותה ל"מפגש פרידה אחרון".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בהתאם להחלטת בית המשפט הריני להודיעך כי מופסקים בזאת הסדרי הראייה הסדירים שבין מרשתך לקטין", נכתב במכתב שהועבר לידי עורכי דינה של האם, לאחר שגורמים במשרד הרווחה לא הצליחו ליצור קשר עם האם עצמה.

אין תמונה
עו"ד עמיקם הדר המייצג את האם הביולוגית

במכתב מבקשים נציגי משרד הרווחה מהאם שלא להגיע למשרדיהם ביום ראשון, למפגש הקבוע בין האם לבנה שהיה נהוג מאז היוולדו. "איך אנשי הרווחה חוזרים שוב על אותה טעות?", מתרעמת דודתו הביולוגית של הילד בשיחה עם חדשות 2 Online.

"האם לעולם לא תראה את בנה היחיד"

"הם כל הזמן מדברים איתנו על טובת הילד, אבל הילד רגיל לפגוש את אמו פעם בשבוע. האם גם הפרידה הפתאומית הזאת היא טובת הילד? אני לא קוראת לזה פרידה, זה משהו שקשה לתאר אותו. האם הזאת לעולם לא תראה את בנה היחיד".

אין תמונה
עו"ד חדווה שפירא המייצגת את האם הביולוגי

מתכונת האימוץ שהגדיר בית המשפט היא אימוץ סגור, אך לדברי הדודה - בהחלטתו התיר בית המשפט למשפחה את האפשרות להגיד בקשה לפתוח בהליך אימוץ פתוח. "בית המשפט השאיר לנו דלת פתוחה בעניין הזה וברווחה יודעים שאנחנו מתכוונים להתחיל בהליך, אז לאן הם ממהרים?", שואלת הדודה. "אנחנו לא יודעים אפילו איך להודיע לאם את הדבר הזה. אנחנו חוששים לחייה מהרגע שתשמע שמכינים לה את הפגישה האחרונה".

ביהמ"ש: לא ניתן לקרוע את הילד ממשפחתו המאמצת

בתחילת השבוע קבע בית המשפט העליון כי הילד בן השלוש, שאומץ בגיל 13 חודשים, יישאר אצל המשפחה המאמצת, שאספה אותו לביתה לאחר שגורמי הרווחה קבעו כי אמו הביולוגית לוקה בנפשה. דודתו הביולוגית דרשה חזקה, אך בקשתה סורבה.

ל', דודתו הביולוגית של התינוק ביקשה להשיב אותו לחזקתה, ועתרה על כך לבית המשפט. החלטת בית המשפט הופכת החלטה של הרכב בן שלושה שופטי בית המשפט העליון שקבעו בחודש יולי האחרון כי הפעוט ייצא ממשפחת האומנה ויוחזר לדודתו.

בעקבות בקשת בא כוחם של ההורים המאמצים, עו"ד רונן דליהו ולבקשת פרקליטות המדינה, החליט נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס לערוך דיון בהרכב מורחב של שבעה שופטים, שהחליט כאמור להפוך את ההחלטה הקודמת בנושא.

"בעניין זה, ובכל עניין אחר של אימוץ יש בעיני עדיפות טבעית לקשר הדם, ולמשפחה המורחבת. כך גם לגבי אימוץ ילדים ממוצא אתיופי, לגבי אימוץ ילדים ממוצא אשכנזי, מזרחי, או כל מוצא אחר", כתבה השופטת מרים נאור בפסיקה, "אלא שבנסיבות העניין שבפנינו, לא ניתן עוד לדעתי, ולאור חוות הדעת שהוגשו בתיק זה, להחזיר את הגלגל אחורנית ולקרוע את הילד מן המשפחה האחת שאי פעם היתה לו - בני הזוג המועמדים להיות המאמצים".