מהפכת ימי שישי בבתי הספר: שר החינוך שי פירון ומנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר הבהירו היום כי ההצעה לבטל את הלימודים בבתי הספר בימי שישי בתמורה לקיצור החופשות במהלך השנה עדיין לא עלתה לדיון וכי כרגע דנים במשרד רק בהחזרת ימי החופש שהמורים "איבדו" - עקב החזרה המוקדמת ללימודים בסוף חודש אוגוסט, במקום ב-1 בספטמבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"כל מה שהצעתי היה לבדוק האם אפשר להחזיר למורים באמצעות ימי שישי חמישה ימי חופשה. זאת בתמורה לכך שחזרו ללמד ב-27 באוגוסט במקום ב-1 בספטמבר. זה הכל", הבהיר שר החינוך שי פירון בעמוד הפייסבוק שלו. עם זאת, השר לא שלל את הרעיון לבטל את הלימודים בימי שישי בתמורה לקיצור החופשות, כפי שפרסמנו אמש במהדורה המרכזית.

זאת, מתוך מטרה להתאים את לוח שנת הלימודים והחופשות שבו - לימי החופשה של ההורים. "לא קיצור החופש, לא שינוי מבנה שנת הלימודים. על כל אלה יש לדון בתשומת לב ראויה, לאט, עם הורים ומורים. שינויים כאלה לא נעשים בחופזה. את הפער בין ימי החופשה של ההורים לאלה של התלמידים יש לצמצם - אך בהסכמה", הוסיף השר.

מנכ"לית משרד החינוך: "מעוניינים בפתרון הטוב ביותר עבור כולם"

יום מרגש. שר החינוך פירון (צילום: ורדי כהנא)
"הדברים ייבדקו לאט". שר החינוך פירון | צילום: ורדי כהנא

היום ייערך דיון במשרד החינוך בהשתתפות נציגי המורים, ההורים והתלמידים במטרה להגיע להסכמות על מתווה החזרת חמשת ימי החופשה למורים במהלך השנה הבאה. בריאיון לערוץ החדשות הבהירה מנכ"לית משרד החינוך כי הדיון יעסוק רק בסוגיה זו ולא בהצעה לבטל כליל את ימי שישי בתמורה לקיצור חופשות החגים.

"בימים הקרובים חייבים להגיע להכרעה לגבי הימים בהם יוחזרו ימי החופשה, כשאחת האפשרויות שנשקלת היא החזרתם במספר ימי שישי", הבהירה שטאובר.

"כרגע לא מדובר בשינוי מבנה שנת הלימודים, אלא באילו ימים במהלך השנה יחזירו את הימים שנלקחו באוגוסט", הוסיפה. "הרצון הוא להחזיר את הימים האלה בימים שיקלו על ההורים ויצמצמו את ההוצאות שכרוכות בחופשה. אנחנו מעוניינים בפיתרון הטוב ביותר עבור כולם".

מוקדם יותר היום שוחח שר החינוך פירון עם יו"ר הסתדרות המורים יוסי וסרמן, שגם בה הבהיר כי בשלב הראשון התכוון לבטל חמישה ימי שישי בתמורה לימי החופש שנלקחו - ושעל היתר יתקיימו דיונים. המורים מצדם טוענים שהם אינם "מקובעים" ויהיו פתוחים לרעיונות והצעות חדשות במטרה ליצור התאמה בין לוח החופשות של ההורים לבין זה של התלמידים.