הורים המתגוררים בתל אביב אובדי עצות: למרות שילדיהם נרשמו למעון של נעמ"ת בשכונת מגוריהם בעיר, ילדיהם הקטנים לא התקבלו למעון משום שאין בו מקום. המשמעות היא שעכשיו יאלצו לחפש עבורם גן פרטי, כשכל הגנים בעיר כבר מלאים.

"אני עובדת בשוק ההון", מספרת ליאת אדלמן, אמא לילד בגיל הגן, "כמו ששמעתם שעות הפעילות בבורסה התארכו עד לשעה 17:30 ואין לי מענה מלבד הגן של נעמת שנפתח ב-7:00 בבוקר ונסגר ב-17:00. גם גן פרטי לא יעזור לי".

 יותר מ-100 ילדים נרשמו השנה למעון נעמ"ת בתל אביב, אבל רק 22 התקבלו. כולם התקבלו כילדים לאמהות חד הוריות, אך לטענת ההורים, יש רק מספר בודד של אמהות חד הוריות בגן. "ביום הרישום, חלק מההורים לא התבייש להגיע ביחד להירשם ולחתום על טופס של הורה חד הורי", מספרת הדס, אם לאחד הילדים שקיבלו תשובה שלילית מהגן, "שני ההוריפ פשוט הגיעו ביחד".

 "הצהרות השווא הללו גורמות לפגיעה באותן משפחות חד הוריות שבאמת מגיע להן", אומר ארז רוזנווקס, שקיבל תשובה שלילית מהגן. בשיחה עם מנהל אגף המעונות במשרד הכלכלה, הוא מודה כי הבעיה מוכרת. הממשלה קבעה כי יוענק חינוך חינם מגיל 3, אך מתחת לגיל הזה ההורים צריכים להסתדר לבד. המענה היחיד שמעניקה המדינה הוא מעונות היום שנועדו לאפשר לנשים לצאת לעבוד. הבעיה: בערים הגדולות ובסביסתן נוצר מחסור חמור במסגרות וההורים נאלצים לשלם אלפי שקלים למסגרות פרטיות.

מנעמ"ת נמסר כי "זהו תפקידו של משרד הכלכלה, שנציגיו יושבים בוועדת הקבלה לבדוק האם המידע שנמסר על ידי ההורים שקרי". ממשרד הכלכלה נמסר כי "המשרד מודע לשינויים במבנה המשפחה הישראלית בשנים האחרונות. המשרד בוחן דרכים להגברת הפיקוח על ההצהרות המועברות על ידי ההורים".