עד לפני 10 שנים עוד היה אבי אושרי טכנאי מחשבים עסוק ומוכר היטב באזור חולון, אבל אז התחילו הצרות. פריצת דיסק חמורה אובחנה בגבו של אושרי בן ה-57 וחייו הפכו לסיוט.
בעקבות אבחנת הרופאים עבר אושרי מספר ניתוחים ואף החל לסבול ממחלות נוספות. למרות מצבו הקשה, שרק מידרדר עם הזמן, טוען אושרי שהרשויות מתעלמות ממנו לחלוטין ולא מוכנות לסייע לו - למרות מצבו הכלכלי.

אושרי מתגורר בדירת עמידר ישנה ומוזנחת בקומה שלישית ומתקיים מקצבה של קצת יותר מ-2,000 שקלים בחודש. רוב הסכום של הקצבה מוקדש לתרופות ועם השאר הוא צריך להסתדר - לא תמיד בהצלחה.

בעבר פנה אושרי למחלקת הרווחה בעיר בבקשה לתמיכה כספית או לקבלת סיוע של מטפל, אך לא נענה עד היום. גם מחברת עמידר, ממנה הפציר לספק לו מקום מגורים חלופי בקומה נמוכה יותר, לא קיבל תשובה.

מסתמך על השכנים

"פעם התעלפתי בתוך הבית וגם לא היה מי שיקים אותי מהרצפה", מספר אושרי ומוסיף כי כל פעולה פשוטה שהוא עושה כרוכה בסבל נוראי. "תראה את המטבח", הוא מצביע על החדר המטונף. "אין לי יכולת לנקות. אני לא מרגיש טוב. אלה כאבי תופת".

אושרי כבר נואש מזמן משירותי הרווחה וגם בני משפחתו, עמם נותק הקשר במהלך השנים, לא מושיטים לו יד. כל מה שנותר לו כיום הם רק מספר שכנים טובים ומכרים שמגלים כלפיו חמלה ומתקשים להבין את האטימות כלפי מצבו.

"נתקלתי בהרבה דברים מזעזעים בחיי אבל כזה דבר עוד לא ראיתי", אומר ניסים זגורי, יו"ר המגמה החברתית-תרבותית בעיריית חולון, שמלווה את אושרי כבר תקופה ארוכה. "אני חושב שהמדינה צריכה לתת לו עזרה כמו שצריך, שיחיה כמו בן אדם רגיל כמו אדם רגיל. אם נשאיר אותו ככה לבד יום אחד הוא פשוט ימות בלי שאף אחד יידע על זה שום דבר".

משרד הרווחה: הוא לא פנה אלינו

מחברת עמידר נמסר בתגובה: "לפני כחודשיים נתבקש מר אושרי אברהם להמציא מסמכים רפואיים כנהוג וכמקובל במטרה לסייע לו. המסמכים חיוניים לחברת עמידר על מנת שנוכל לקדם את הטיפול בעניינו ולהעבירם לדיון בוועדה העליונה של משרד השיכון שהיא הפורום המחליט בעניינים אלו - ולא חברת עמידר".

"נציג מטעם חברת עמידר פנה אל מר אושרי מספר פעמים בבקשה כי ימציא מסמכים רפואיים שעל פיהם יועלה עניינו לדיון כאמור, בשל שינוי מצבו בשל החמרת מצבו הרפואי כטענתו. אולם עד לרגע זה, למרות מספר בקשות, טרם הומצאו המסמכים לחברת עמידר. נשמח לסייע - אם נזכה לשיתוף פעולה חיוני".

במשרד הרווחה אומרים כי מאז שנת 2004 ועד היום אושרי לא פנה לאגף הרווחה בעיר. "לאור הפניה יערוך אגף הרווחה ביקור בביתו של מר אושרי ויפעל בהתאם", נכתב בתגובה.