צילום ארכיון (צילום: חדשות 2)
מהשנה הבאה: מראה אחיד בכיתות | צילום: חדשות 2

מה לא אמרו תלמידי ישראל נגד ההחלטה להנהיג תלבושת אחידה בבתי הספר? טענו שהיא מחזירה את מערכת החינוך לשנות החמישים, שהיא תבטל את הביטוי העצמי של התלמידים ואף תדכא את יכולת הביטוי שלהם באופן בלתי הפיך.

ובכל זאת, שר החינוך גדעון סער החליט שהחל משנת הלימודים הבאה - תשע"א, תונהג תלבושת אחידה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. תלמידי התיכון שהתנגדו למהלך, יכולים להתנחם בכך שהנהלת בית הספר היא שתכריע לגביהם.

במשרד החינוך מציינים שההחלטה התקבלה לאחר סדרת התייעצויות שקיים השר סער בשבועות האחרונים עם נציגי ועדי הורים, מועצת התלמידים הארצית ועם בכירי משרדו. "במקומות שבהם קיימת תלבושת אחידה ניכרת תרומה לשיפור האקלים הבית ספרי באמצעות הדגשת המשותף, השוויוניות, והגאווה הבית ספרית", ציין סער.

התלמידים יהיו שותפים להחלטה על מראה התלבושת

אז איך תיראה התלבושת האחידה? בחירת התלבושת בכל בתי הספר תיעשה בשיתוף מועצות התלמידים, כאשר כל בית ספר יחליט על העיצוב והגוון של התלבושת שלו, תוך הקפדה על בחירת לבוש הולם.

ומה חושבים על כך התלמידים? ההחלטה לא הותירה אותם אדישים וכמו כל מאבק חברתי-ציבורי אחר, גם המאבק הזה הגיע מהר מאוד לרשת החברתית פייסבוק. עשרות קבוצות נגד ההחלטה נפתחו תחת השמות: "גמאני שונא תלבושת אחידה" (השגיאה במקור), "לא רוצים תלבושת" וקבוצה בשם "עצומה נגד תלבושת אחידה".

למעשה, התלבושת האחידה לא תנחת לגמרי בהפתעה, שכן כבר היום בכמה מבתי הספר כבר מונהגת השיטה. הנימוק מאחורי החלטת שר החינוך גדעון סער הוא הכוונה ליצור שוויוניות בקרב התלמידים ולמנוע תרבות שמקדשת מותגים וחומרניות. "זה ייחזק את השיוויון ואת אווירת הצוות בבית הספר, וגם יחסוך כסף להורים", אמר השר סער בראיון לתכנית פגוש את העיתונות עם דנה ויס, לפני כשבועיים.