העובדה שתלמידי תיכון שותים אלכוהול בטיולים השנתיים היא כבר מזמן לא סוד. אבל החשש מפני ההתנהלות המסוכנת הזו מקבל היום תפנית: איגוד רופאי הילדים ממליץ לשר החינוך לבטל את הטיולים השנתיים בבתי הספר, הכוללים לינה מחוץ לבית - מחשש לשלומם של התלמידים.

אז מה מדאיג את הרופאים? במקום שהתלמידים ייצאו לטיול, יכירו את הארץ, יאהבו את המולדת ויסיימו את הטיול בגלבוע - הם מסיימים את הטיול שתויים למוות בבית החולים.

"אנחנו בהחלט חושבים שצריך לשקול מחדש את נושא הלינה בחוץ במהלך הטיולים השנתיים", מסביר יו"ר איגוד הרופאים לרפואת ילדים, פרופ' מתי ברקוביץ'. "אני חושב שהרבה יותר חשוב שהילדים האלה ישמרו על חייהם, מאשר לראות אתר טיולים אחד נוסף ברחבי ישראל".

"שמים תרכיז פטל באלכוהול"

לשתות בלי לשבור קופת חיסכון? (צילום: חדשות 2)
משתכרים בטיול השנתי. ארכיון | צילום: חדשות 2

אז מה בעצם קורה בשטח? מספר תלמידים מספרים לנו היום על החוויות מהטיול השנתי: "בטיולים שנתיים אנחנו לוקחים שתייה בבקבוקים של מים, שמים תרכיז של פטל ואז זה נראה כמו פטל", סיפרה תלמידה. "אנחנו שותים בלילות כשהמורים ישנים. לפעמים הבנות מסטוליות ועושות דברים עם בנים. אם לא משחררים אותנו מהמסע, ואנחנו צריכים לעשות סיור, אז אנחנו מסתובבים בהנג אובר ולא מצליחים ללכת".

תלמידה אחרת סיפרה: "בטיול האחרון לקחנו וודקה איתנו, ובגלל שאסור שהמורים יידעו שמדובר בוודקה שמנו את זה בבקבוקי מים". "אין דבר כזה טיול שנתי בלי שתייה", מספרת תלמידה אחרת. "המורים יודעים שהם לא יכולים להילחם בזה - אז הם הפסיקו לבדוק אותנו".

עדות נוספת ומטרידה של תלמיד, מסבירה גם על התקריות האלימות שלפעמים מתרחשות בעקבות שתיית האלכוהול. "מרוב שאני מסטול, ושתיתי כמויות, לא ידעתי מה הימין ומה השמאל. באותו רגע בא לי לריב".

משרד החינוך: "המאבק באלכוהול ובסמים הוא מערכתי"

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "משרד החינוך מייחס לטיולים השנתיים ערך חינוכי, ערכי וחברתי.
לטיולים תרומה משמעותית בחיבור התלמידים אל אהבת הארץ והמולדת. המאבק באלכוהול ובסמים הינו מערכתי ומתייחס גם לטיולים השנתיים. המשרד מתייחס בתקיפות למקרים בהם תלמידים נתפסים עם אלכוהול".

תופעה באשדוד: משחקי חניקות בכיתה

כך משתוללים תלמידי ישראל בכיתות

מכות, קללות והשחתה: כך נראית ההסעה לביה"ס