הכינו את המטריות (צילום: סהר אברהם)
חוזרים לשיגרה בי-ם | צילום: סהר אברהם

כמעט שבוע אחרי שיאה של הסערה הגדולה, ישראל מתחילה לחזור אט אט לשגרה. מחר (ה') יתחדשו הלימודים בכלל בתי הספר בירושלים. בגליל העליון ישובו מרבית התלמידים ללימודים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השלג הרב, חסימות הכבישים וסכנת ההחלקה השאירו מאז יום חמישי האחרון תלמידים רבים בירושלים בבתיהם. ביומיים האחרונים החלו התלמידים בבירה לשוב ללימודים, אבל לא כולם. החל ממחר - כולם חוזרים לבתי הספר ולגנים. למוסדות החינוך שבהם יש עדיין בעיות במבנים, בשל נזקי הסערה, נמצאו מקומות חלופיים.

עם זאת, במועצה האזורית מטה יהודה הסמוכה - עדיין לא חוזרים לשגרה מלאה. הלימודים בבתי הספר "אלון" ו"מרחבים", שניזוקו בסופה, לא יתחדשו גם מחר. בשאר מוסדות החינוך באזור הלימודים יתקיימו כרגיל. הלימודים בבתי הספר "עין הרים" וקס"ם יחלו בשעה 9:00 ובתיכונים "אור" ו"עין כרם" יחלו הלימודים בשעה 8:30.

בגליל העליון ייפתח בתי הספר בסאסא מחר לראשונה. בבית ספר נוף הרים יחלו הלימודים בשעה 08:30 ובבית הספר אנה פרנק יחלו התלמידים ללמוד בשעה 10:00. בכפר הדרוזי בית ג'אן לא ישובו עוד לספסל הלימודים.

גם במכללת צפת הסטודנטים עדיין נאלצים להישאר בבית - זאת בשל הנזקים שגרמה הסערה לשטח המכללה והסכנה הבטיחותית של קרח בכבישים. הלימודים במכללה יתחדשו רק ביום ראשון הקרוב.  60% ממוסדות החינוך בעיר הצפונית ייפתחו מחר ללימודים. הנותרים ימתינו לאישורים הנדסיים בשל נזקי הסופה. פרטים מלאים ניתן למצוא בדף הפייסבוק של העירייה ובמוקד העירוני.

גם בצפון חוזרים ללמוד (צילום: סאמר עלי)
גם בצפון חוזרים ללמוד | צילום: סאמר עלי

מי ישלם להורים על אובדן ימי העבודה?

בזמן שהתלמידים נשארו בבית נאלצו הורים רבים לוותר על עבודה ועתה עולה השאלה: מי ישלם על אובדן ימי העבודה? הבוקר פנו הורים במכתב לשר החינוך שי פירון, שר האוצר יאיר לפיד ושר הכלכלה נפתלי בנט - בבקשה לפיצוי על אובדן הימים.

"מדובר בהורים שכירים רבים שימי החופש שלהם בודדים", כתב לשרים פז כהן, יו"ר ארגון הורים למערכת החינוך בירושלים. "להורים לילדים בגנים ובבית הספר היסודי זוהי חובה, שכן אין אפשרות להשאיר ילדים צעירים אלו ללא השגחה".

בארגון ציינו כי הפחתה של 4-6 ימי חופש לשכיר, שלו מגיעים 10-20 ימי חופש בשנה, היא פגיעה אנושה וגם לא תאפשר התמודדות עם ימי חופש נוספים במערכת החינוך - צפויים או בלתי צפויים.