ניצן ברק מגיעה לבית הספר האמריקני כדי להיערך לבחינה ולראיונות הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה. היא רק בשנה השנייה של התואר הראשון, אבל היא מכירה את הסטטיסטיקה ורוצה לוודא שהחלום להיות פסיכולוגית לא ייעצר כאן. מתוך 1,100 מסיימי תואר ראשון מדי שנה, רק 100 מתקבלים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית.

"את חייבת לכוון את הממוצע שלך ל-90 ומעלה", מסבירה ברק, "גם אם הוצאת במבחן 88, את תיגשי למועד ב'. כבר מהשנה הראשונה מתחילים להתנדב ולחפש המלצות לתואר השני וזה כל הזמן מקיף אותך". תנאי הסף לתואר שני הם ציון 90 ומעלה בתואר הראשון, לרוב 94, יותר מ-100 מתוך 150 בבחינת המתא"ם שמסננת את המועמדים, המלצות מאנשי מקצוע וראיון אישי.

כשהרף כל כך גבוה, אין טעם לגשת לבחינת המתא"ם, שרובה סטטיסטית ומחקרית, ללא קורס הכנה. היא כל כך קשה לרוב הסטודנטים לפסיכולוגיה שחלקם עשו בשבילה את הקורס פעמיים ועדיין לא עברו. "אני בודקת אופציה של ללמוד תואר שני בחו"ל", מספרת יוליה מיכאלוב שעדיין לא הצליחה להתקבל לתואר שני, "זה לא קל, כי בארץ לא ניתן להתקבל בחו"ל אפשר, אבל זה מאוד מאוד יקר".

רק הרישום למתא"ם עולה 600 שקלים, קורס ההכנה עולה בין 3,500 ל-5,500 שקלים. מי שיעבור יגיש מועמדות לכל 7 הפקולטות, דבר שעולה 3,000 שקלים, וברי המזל שיזומנו לראיון אישי, יוכלו ללכת לקורס הכנה מיוחד. בסך הכל, יוציא סטודנט ממוצע בין 8,600 ל-10,600 שקלים על הניסיון להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק