המקום הבטוח של התלמידים הוא בעצם מסוכן: בבתי ספר רבים ברחבי הארץ ניתן למצוא תשתיות וציוד רעועים. בארגון ההורים הארצי החליטו להילחם בתופעהף שאינה חדשה - ויצאו למפות את מספר בתי הספר בהם קיימים הליקויים. כעת הם דורשים טיפול מיידי בבעיות הקיימות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

את התופעה מכירים כבר הורים רבים. הבעיות כוללות מרצפות בולטות, ברזיות עבשות, קירות מלוכלכים ובאופן כללי תשתיות וציוד רעועים למדי. בחלק מהמכרים זה סתם לא נעים או לא אסטטי, אך לפעמים המצב עשוי לסכן חיים.

מבדיקה שערך ארגון ההורים הארצי, עולה כי ביותר מ-90% מבתי הספר קיימים ליקויי בטיחות חמורים. "יש מבנים שהם בני עשרות רבות של שנים שלא חוזקו, שלא נבדקו", אומרת ענת לביא קוברסקי, אם לילדים בבית ספר בדרום הארץ. "מהנדס מגיע ומבצע ביקורת ומבקש שיהיה מעקב על זה וזה לא קורה".

לרוב מוחלט של המוסדות שנבדקו אין אישורי בטיחות מתאימים

על פי הבדיקה, מתוך מאה מוסדות ל-95% לא היה אישור של חברת החשמל ול-90% לא היה אישור מכיבוי האש. ברוב המוסדות גם לא קיימת מערכת לכיבוי אש ואם היא קיימת היא לרוב לא תקינה. כאשר בוחנים מתי פג התוקף של המטפים הקיימים, מוצאים מטפים שכבר שנים לא נבדקו.

"יש לתקן מידית כל מפגע בטיחותי", אומר יו"ר ארגון ההורים הארצי עו"ד גדעון פישר. "אנחנו מודעים לצרכים התקציביים הבלתי אפשריים, אבל כהורים יש דברים שלא ניתן להתפשר עליהם".

בארגון ההורים הארצי דורשים כעת לבצע סקרי בטיחות, תברואה וכיבוי אש בכל בתי הספר בארץ. במקביל הם דורשים להעביר את המפגעים לעיון ועדי ההורים המקומיים בכל בית ספר, דבר שעליו משרד החינוך אוסר.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "האחריות על נשוא בטיחות ותחזוקת מוסדות חינוך חלה על הרשות המקומית על פי חוק. עם זאת, המשרד מעביר לרשויות תקציבים לטובת הנושא, עורך ביקורות ונוקט באמצעים אם הממצאים לא מטופלים כראוי".