הלך להם קלף: הם לא יושבים אתכם סביב השולחן הפוקר של ימי חמישי בערב. משעמם אותם ואיטי להם לראות 30 ידי פוקר בשעה, כי הם רגילים לראות 1,500 ידיים בשעה ולשחק ב-24 שולחנות פוקר במקביל - על שני מסכים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הם לא מחפשים בעיניים שלכם רמזים לקלפים שביד, כי כלי העבודה שלהם הן טבלאות סטטיסטיות, הענף המתמטי של תורת המשחקים, ואופי מברזל. המזל מהווה אצלם אולי 1%, לא הרבה יותר מזה. בשבילם זה לא בילוי או חוויה, זה אפילו לא עניין חברתי. למעשה כשהם "בעבודה", הם בניתוק חברתי מוחלט - הכירו את אנשי הפוקר באינטרנט.

סטיבי לוי עשה עלייה לפני שנתיים וחצי בגלל הפוקר באינטרנט. זה היה מיד אחר יום שישי השחור של הפוקר, היום שבו פשט משרד המשפטים האמריקני אל שלושת אתרי הפוקר הגדולים, הקפיא כמעט חצי מיליארד דולרים ואסר על אזרחים אמריקנים להמשיך ולשחק פוקר ברשת.

"הייתה לי החלטה די גדולה לעשות, זה היא או לחפש משהו אחר או לעבור למקום אחר בעולם ולהמשיך לשחק", סיפר לוי. הוא עזב את ברוקלין ושכר דירה בתל אביב, הדליק את המחשב וחזר "לעבודה".

"אני מתעורר, אני מתעסק בעניינים שלי, רכיבה על אופניים או הליכה לחדר כושר, מה שאנשים עושים בדרך כלל. ואז כשאני מחליט לשחק, אני קם ומתכונן ומעלה הרבה שולחנות בין 8 ל-24", סיפר. "יום עבודה יכול להיות שלוש שעות, יכול להיות שמונה שעות, אפילו 15 שעות".

מהמרים בפוקר - ומדווחים למס הכנסה

גם אייל אשכר, רק בן 20, הוא שחקן פוקר שמנסה לעשות מהתחום קריירה. הוא זכה ביותר ממיליון שקלים ממשחקי פוקר באינטרנט. וגם אחרי שמקזזים את ההפסדים, עדיין נשארו לו 500 אלף שקלים בשנה.

ישראלי נוסף, סטס טישקביץ עובד בלשחק פוקר באינטרנט. על הקיר בחדר העבודה שלו ממוסגרת כחוק תעודת עוסק מורשה. הוא שחקן הפוקר הראשון בארץ שמדווח למס הכנסה ומעביר באופן מסודר 30% מהזכיות שלו.

לפני שנתיים, אחרי שכבר שיחק כמיליון ידיים באינטרנט, כמות שבפוקר רגיל אדם צריך לחיות 160 שנים בשביל להגיע אליה, טישקביץ הרגיש שהוא קרוב לרמה העולמית - רמה שמאפשרת פרנסה, והחליט שזה יהיה המקצוע שלו.

100 אלף דולר בחצי שנה. סטס טישקביץ (צילום: חדשות 2)
100 אלף דולר בחצי שנה. סטס טישקביץ | צילום: חדשות 2



"ב-2012 היייתי שחקן מעולה ושיחקתי מול שחקנים פחות טובים ממני", מספר טישקביץ. "בחצי שנה הרווחתי משהו כמו 100 אלף דולרים. בשעתיים ביום חמישה ימים בשבוע, אני משחק מעט מאוד. לאחר מכן במשך כחצי שנה שיחקתי 200 אלף ידי פוקר וסיימתי על אפס. זה חצי שנה של עבודה שלא הרווחתי עייה שקל. אני לא רוצה להסביר לך איך זה נראה בפועל כשאתה תוך כדי לומד באוניברסיטה ומנסה לשלם שכר דירה - זה לא נראה טוב".

טבלאות סטטיסטיות במקום פני פוקר

פוקר זה משחק שניתן ללמוד את החוקים שלו ביום אחד, אבל גם חיים שלמים לא תמיד מספיקים בשביל להגיע לקצה ההתמקצעות. באינטרנט, המשחק קיבל תפנית מעניינת. המרכיב הפסיכולוגי של קראית היריב, פרצוף הפוקר שלא מסתיר רגשות, לא קיים יותר במשחק.

את הפרצוף מחליפות טבלאות סטטיסטיות שמציגות את ההיסטוריה ואת היכולת של כל שחקן באינטרנט. גם המזל משחק שם תפקיד פחות משמעותי ממה שנהוג לחשוב, כי המזל בא לבקר הרבה פחות ממה שרובנו מאמינים. לכן בפוקר כמעט כולם מפסידים - חוץ מאלה שהבינו שזה משחק מחשבה וישבו ללמוד ברצינות את התיאוריה שמאחוריו.

לא מזמן, ערך איגוד הפוקר הישראלי את טורניר ההכנה הראשון שלו לנבחרת שהעפילה ממוקדמות אליפות אסיה לגמר הגביע העולמי, שייערך במאי. את הידיעה לעיתונות הדליפו כאילו המשטרה הולכת לפשוט על מועדון.

פוקר טקסס הולד'ם נו לימיט, מה שהם משחקים, הוא לא חוקי בארץ. בית המשפט רואה בו משחק בו מרכיב המזל גובר על מרכיב היכולת. "אני חושב שאנשים לא יודעים מספיק על המשחק הזה", אומר סטיבי. כן יש מרכיב של מזל ביום ספציפי או בטורניר ספציפי. אבל אני משחק הרבה שנים ואני יכול לומר שמדובר בערך ב-1% של מזל". מדינת ישראל מניחה שרוב האנשים לא ילכו ללמוד פוקר, ולכן מול מקצוענים הם יפסידו את כל הכסף שלהם וחייבים להגן עליהם איכשהו. עקב כך, הדרך היא הוצאתו אל מחוץ לחוק.


בלי עולם תחתון ועישון סיגריות: הצד היפה של הפוקר

אמא של סטס לא השתגעה בהתחלה על המקצוע של הבן שלה. הטענה שלה הייתה שהוא לא תורם ככה לחברה ולא עושה שום דבר מועיל. ואז היא ראתה את הצילומים מאליפות אסיה.

הפך את הפוקר למקצוע. סטיבי לוי (צילום: חדשות 2)
הפך את הפוקר למקצוע. סטיבי לוי | צילום: חדשות 2



"אני פשוט רוצה להרחיב את כמות האנשים שעושים את זה למען החשיבה. אם אני אצליח לנגוס בשוליים של המהמרים, אם אני אצליח לקחת שליש מהמהמרים ולהראות להם את היופי של המשחק, מעבר לחדוות ההימורים - אני את שלי עשיתי. אם אני אצליח לבנות פלטפורמה חוקית ונעימה ומקסימה למשחק הפוקר לאנשים שלא רוצה ללכת למקומות שמעשנים בהם, לאנשים שלא רוצים להתחכך בעולם תחתון, אני את שלי עשיתי", אומר סטס.

"אני חושב שהאוייב הכי גדול שלך הוא עצמך", הוסיף. "יש הרבה אנשים שלא מצליחים למצוא את האיזון. לפעמים אנשים מקבלים הרבה כסף מאוד מהר והם חושבים שזה הדבר הכי טוב בשבילם. הם מתחילים לזנוח את כל שאר הדברים שבחייהם, אני חושב שאני עברתי גם את השלב הזה. אבל לומדים לקח מאוד מהר", מסביר סטיבי.