כחודש וחצי אחרי שערוריית בחינת הבגרות במתמטיקה הודיע משרד החינוך על הענקת פקטור שנכלל בציוני התלמידים.

"לאחר בדיקת הנתונים הוחלט על ידי גורמי המקצוע במשרד להעניק פקטור לנבחנים מתוך מטרה למנוע פגיעה בתלמידים", נמסר בהודעת המשרד. "הפקטור נכלל בציוני התלמידים למועד קיץ תש"ע כפי שהועברו לבתי הספר השבוע".

רוצים לקבל לפייסבוק שלכם את כל החדשות על בחינות הבגרות כולל תוצאות? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

בתהליך הבדיקה, בעקבות התלונות הרבות של התלמידים על קושי השאלות והעיכוב בחלוקת שאלונים, הושוו תוצאות הבחינה במועד הקיץ לנתונים הרב שנתיים באותם שאלונים, כפי שנוהג המשרד לעשות במקרים דומים, תוך התמקדות בשלושה קריטריונים: ממוצע ציונים, אחוז הנכשלים ואחוז המצטיינים. "בדיקת תוצאות הבחינה למול שאלונים רב שנתיים, אפשרה לגורמי המקצוע במשרד החינוך לבחון את השפעת תנאי ההיבחנות המיוחדים על תוצאות הנבחנים", לשון ההודעה.

עוד נמסר כי ציוני בחינת הבגרות במתמטיקה במועד א' קיץ תש"ע, כמו גם באנגלית, יפורסמו מחר באתר משרד החינוך, לצפיית נבחנים אינטרניים (תלמידי בתי ספר ובוגרים) ונבחנים אקסטרניים.

למרות ההודעה, עדיין מסרבים בני נוער רבים להשלים עם הציון וטוענים כי גם הענקת הפקטור לא מהווה פתרון מספק. "המבחן היה קשה מאוד, כך שלא הצלחנו בכלל לפתור את כל השאלות", הלין יאיר, תלמיד תיכון בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט.  

מה זה פקטור?

פקטור הוא תוספת ציון שנועדה לתקן טעויות בשאלונים או בחינות קשות מדי. לפני שמשרד החינוך מחליט על תוספת הציון מתבצע תהליך שכולל בדיקת ההישגים של הנבחנים באותו שאלון והשוואת הממוצע שלהם לממוצע בעשר השנים האחרונות.

אם התגלתה ירידה של מעל 5 נקודות, או אם מספר הנכשלים מזנק ב-20% ויותר, מחפשים הסברים ומחליטים האם יש צורך בתוספת הציון.