המדינה הודיעה השנה שהלאפ-דאנס ייחשב כזנות, ולכן הוא יהיה אסור במועדונים. אך בחודשים האחרונים התמונה שמתקבלת שונה מאוד מההצהרות. למרות ההנחיה של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, שכבר הפכה לנוהל של הפרקליטות ומדיניות מוצהרת של המשטרה - בשטח לא השתנה דבר. תחקירן החדשות נכנס לאחד ממועדני החשפנות עם מצלמה נסתרת, ושם לא הסתירו בפניו שבמקום עדיין מתקיימים הריקודים שנאסרו וכששאל כמה ריקוד כזה עולה קיבל את המחיר: 30 שקל תמורת הריקוד, שכאמור נאסר.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

זה המחיר האחיד בכל המועדונים: בין 25 ל-30 שקלים. אף אחד לא אומר שיש עם זה בעיה, הלאפ-דאנס לא נעלם, ויתרה מכך - הוא אפילו לא מוסתר אלא קורה ממש במרכז הבמה. כשאחד העובדים נשאל האם אפשר לעלות חתן ממוצא שיחגוג מסיבת רווקים לבמה, הוא השיב: "זה לא בעיה. לאפ-דאנסים זה אתם", תוך ציון המחיר. "יש לי חדר פה למעלה אבל זה 3000 שקלים".

"מה שהיה ממשיך להיות"

שיחה עם גורמים במועדון מספקת הצצה ברורה מאוד על מה שקרה בשטח מאז ההכרזה של המשטרה, לאפ-דאנס - השיטה הישראלית: "אסור לשבת על הלקוח אבל כן מותר לגעת. הן עשו סוג כזה של ריקוד שהן מעל הלקוח אבל לא יושבות על הלקוח. אין מגע פיזי באזורים האינטמיים מה שנקרא. אבל מותר לגעת כי בחוק עצמו המקורי גם זה היה אסור, אז יש כאלה שיושבות על הרגל, יש כאלה שעומדות מעל, כל מיני וריאציות שונות".

עו"ד ניצן כהנא, יו"ר מטה המאבק לסחר בנשים ובזנות, אמרה: "ראינו ששמים זרקור על הלאפ דאנס עצמו, וזה לא נאכף, הרי שבוע אחד בערך לא היה לאפ דאנס וממה שאנחנו שומעות מתוך המועדונים מיד כמעט אחר כך עסקים כרגיל. בסוף מה שהיה ממשיך להיות".

תגובת משטרת ישראל: "פעלנו להגדרת ה'לאפ-דאנס' כמשה זנות ובעלי מועדוני החשפנות הוזהרו בנושא. אנו רואים בחומרה רבה ניצול נשים ונמשיך לאיתור עבריינים פעילים". 

תגובת מועדון החשפנות "פוסיקט": "אנו פועלים במסגרת החוק. ריקוד ה'לאפ-דאנס' כפי שמבוצע היום במועדון, שלא בחדר פרטי וללא מגע ישיר, לא מהווה מעשה זנות".