שלושה שבועות לפני חופשת חנוכה וההורים כבר מבינים שההכרזות על קיצור החופשות במערכת החינוך מהחג הקרוב יישארו באוויר. בפורום ועדי ההורים היישוביים לא מתכוונים לוותר, ובמכתב ששלחו היום (שלישי) לשר החינוך ולשר האוצר, ואנו מפרסמים לראשונה, הם קוראים לשניים לעמוד מאחורי המילים ולתת דחיפה למתווה קיצור החופשות שהצגנו לפני כחצי שנה בחדשות 2.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"חשיבות הנושא גבוהה ביותר לציבור ההורים ונחיצותו תשפיע לטובה על כלל המשק הישראלי", כתב פז כהן, יו"ר פורום ועדי ההורים היישוביים. "למיטב הבנתנו, על מנת ליישם את המתווה כבר בשנה זו, כל שנדרש הוא שמשרד האוצר יעביר למשרד החינוך את התקציב הנדרש כמוסכם. נודה להקצאת המשאבים להשלמת המהלך המשמעותי".

המכתב ממוען ישירות לשר החינוך נפתלי בנט ולשר האוצר משה כחלון. "אנחנו מעריכים את המחויבות האישית שלכם לנושא", כתב כהן.

בעקבות פרסום המכתב שלח אחר הצהריים ח"כ פרופ' יוסי יונה, חבר ועדת החינוך של הכנסת, שאילתא דחופה לשר האוצר כחלון. במסמך הפנה חבר הכנסת שורה של שאלות ובהן - "האם השר עדיין תומך ברפורמה המוסכמת, ואם כן מדוע, על פי המידע שפורסם, היא עודנה תקועה?". את התשובה הוא צפוי לקבל בתוך 20 יום.

איפה הכסף?

שר החינוך בנט אימץ את עיקרי מתווה חדשות 2 לקיצור החופשות כבר באביב האחרון והודיע כי יפעל ליישום פתרון עד פתיחת שנת הלימודים הנוכחית. זה לא קרה כיוון שלא נמצא התקציב למסגרות חלופיות לילדים בימי החופש.

עם פתיחת שנת הלימודים שוב הכריז בנט שהוא לא מוותר והודיע כי בכוונתו לקצר את החופש כבר בחנוכה הקרוב. אלא שהתקציב עדיין לא נמצא.

נפתלי בנט ומשה כחלון (צילום: Tomer Neuberg/FLASH90, חדשות)
מחכים להם. בנט וכחלון | צילום: Tomer Neuberg/FLASH90, חדשות

כחלון הודיע לכל אורך הדרך כי הוא תומך בקיצור החופשות, אך לא התחייב למועד ולתקציב. עם זאת, ממשרדו נשבו רוחות חיוביות וכולם המתינו למשא ומתן בין האוצר לחינוך ולדיון תקציבי בממשלה. אלא שלחדשות 2 נודע כי המשא ומתן התמסמס בינתיים והדיון בממשלה נדחה שוב ושוב. כרגע הוא נקבע לינואר, אלא שגם אז לא ברור אם נושא החופשות אכן יעלה לדיון.

על פי ההערכות, הפעלת מסגרות חלופיות בכ-13 ימי חופשה במהלך שנת הלימודים לגנים ועד כיתות ג' יעלו למשק כחצי מיליון שקלים. עם זאת, תפוקת ההורים העובדים בימים אלה תגדל ותהיה שווה למשק כמיליארד שקלים בשנה.

בלשכתו של שר האוצר בחרו שלא להגיב לידיעה. תגובת שר החינוך טרם התקבלה.