האזרח מספר אחת של ישראל גילה השבוע, ולא בפעם הראשונה שלא סופרים אותו או את המוסד שהוא מייצג. ריבלין עצמו הגדיר את המתקפה ברשת ומצד הפוליטיקאים על אי מתן החנינה לחייל אלאור אזריה כ"צפויה", אך זו מסמלת עוד חלק שנסדק בחזית הממלכתיות הישראלית.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בכנסת, ברחוב ובעיקר ברשתות החברתיות, כבר לא נשארה פרה קדושה אחת שלא שחטו במסגרת השיח שגורס - "הכל פוליטי". מנשיא המדינה ועד הצבא, מהמשטרה ועד בית המשפט, אין מוסד שלטון אחד שלא נמצא על הכוונת. ההתקפות ממשיכות להגיע מכל פינה, ולא נותרה כבר פינה אחת של קונצנזוס.

ומה שמתבטא רבות באמירות הפוליטיקאים, מחלחל גם לרשתות החברתיות. מחקר שבוצע ל"אולפן שישי" מגלה עלייה משמעותית בהיקף השיח האלים באינטרנט בשנת 2017.

הסתה - גם נגד הרמטכ"ל (צילום: עד ראיה)
הסתה - גם נגד הרמטכ"ל | צילום: עד ראיה

התבטאויות אלימות כלפי הממשלה הכפילו את מספרן בשנתיים האחרונות. גם כלפי צה"ל והמשטרה חלה עלייה של מאות אחוזים. כמו כן, המחקר מצביע על עלייה דרמטית של 230% בהיקף האלימות המילולית כלפי מערכת בתי המשפט, ואת השנאה הרבה ביותר מקבלת, איך לא - התקשורת.

גם כלפי האישים המרכזיים במדינה חלה עלייה משמעותית בהיקף התגובות האלימות. 500% עלייה כלפי הרמטכ"ל אייזנקוט, הנשיא ריבלין והמפכ"ל רוני אלשייך. רובם על רקע השבר החברתי שנקרא - משפט אזריה.