פרסום ראשון: לאחר שוועדת השרים למאבק באלימות אישרה תכנית לאומית לטיפול באלימות במשפחה, גיבשו בחודשים האחרונים במשרד הרווחה תכנית רב שנתית בעלות כוללת של 250 מיליון שקלים יחד עם משרדי האוצר ובטחון פנים, שנועדה לשפר את הטיפול במניעה ושיקום של קורבנות אלימות במשפחה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו

כבר בשנה הבאה, יעמוד התקציב על 48 מיליון שקלים ויאפשר להקים 11 מרכזים חדשים לטיפול באלימות במשפחה ברחבי הארץ. בנוסף, התכנית תוסיף 100 תקנים של עובדים סוציאליים וחוקרי משטרה דוברי שפות שונות. המשרד יקים מוקד מיוחד ויקיים סקר לאומי כדי להבין את מימדי התופעה.

בנוסף, כחצי מיליון שקלים יושקעו בתכנית ייחודית שנבחנת בימים אלו במשרד הרווחה, שתאפשר להעביר נשים בסיכון לחו"ל. בין השנים 2019-2022, יושקעו גם כ-18 מיליון שקלים בפיתוח מסגרות שיקומיות לגברים אלימים. כ-5 מיליון שקלים יושקעו במתן מענה רחב יותר לנשים מאוימות.

שני מיליון שקלים נוספים יושקעו בהסברה לנשים וגברים בנוגע לשירותים שמספק משרד הרווחה. היום הבינלאומי למניעת אלימות כנגד נשים יצוין השנה ב-25 לנובמבר.

עד כה, בשנת 2017 נרצחו 14 נשים, חלקן בידי בני זוג בהווה או בעבר, ונוספות על ידי קרוב משפחה שאינו בן זוג. בדומה לשנים קודמות, שיעור הנרצחות מהמזגר הערבי והעולות מחבר העמים גבוה ביחס לשיעורן באוכלוסייה.

שר העבודה והרווחה חיים כץ מסר בתגובה לפרסום התכנית: "עשינו פריצת דרך משמעותית בטיפול באלימות במשפחה. הגדלנו את התקציבים והרחבנו את סל המענים. נמשיך לפעול למניעה ולשיקום במטרה למנוע את הרצח הבא".