88% מהתיקים - נסגרו. אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
90% מהנערות במעונות השונים נפגעו מינית | צילום: חדשות 2

יום המאבק הבינלאומי למניעת האלימות נגד נשים יצוין ביום רביעי ולקראתו פרסם אתמול (ראשון) משרד הרווחה את פילוח נתוני התלונות על אלימות נגד נשים בערים השונות ברחבי הארץ. מנתונים אלו עולה כי גם בפנייה לסיוע לנפגעות תקיפה מינית, קיים פער משמעותי בין המרכז לפריפריה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כשליש מהתלונות על תקיפה מינית בשנת 2014 מגיעות מתל אביב, שם פנו 3,237 נשים למרכזי הסיוע השונים. בירושלים התלוננו כ-1,600 נשים בלבד, כשאחריה ניצבות באר שבע וחיפה שבהן פנו למרכזי הסיוע 1,135 ו-938 נשים בהתאמה.

נתונים מדאיגים נוספים שעולים מדוח משרד הרווחה מצביעים על כך שרובן המכריע של הנערות שנמצאות במעונות לנוער בסיכון, נשלחו לשם לאחר שחוו תקיפה מינית. אל הנערות מצטרפים כאלף ילדים ששוהים כעת במעונות מוגנים.

משרד הרווחה התייחס בדוח שחיבר גם לנפגעות האלימות במשפחה שבשנה החולפת מספרן הגיע ל-15 אלף. רוב הנשים שהתלוננו, טופלו במרכזי הסיוע השונים שמדווחים על עלייה של 6.5% במספר המטופלות בייחס ל-2013.

העלייה בכמות התלונות והנשים שפונות לקבלת סיוע, מדאיגה את הארגונים השונים שמממשיכים ומבקשים מכל מי שעוברת תקיפה להגיע, להתלונן ולקבל סיוע. בקשה זו מקבלת משנה תוקף נוכח הנתון שמצביע על כך שמחצית מהנשים שנרצחו על רק אלימות במשפחה, לא היו מוכרות לשירותי הרווחה.