ריבלין (צילום: פלאש 90, מרים אלשטר, חדשות)
"הכעס והשנאה הדהימו אותי". ריבלין | צילום: פלאש 90, מרים אלשטר, חדשות

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ערך היום (ראשון) במשכנו כנס חינוך בו השתתפו מורים, מנהלים ואנשי חינוך נוספים במסגרת המאבק באלימות שאותו הוא מוביל. במהלך הדיון הובאו בפני ריבלין סיפורים אישיים של מורים ומחנכים. "שמעתי בהרבה כאב את הקולות מן הכיתות שאותם השמעתם", אמר ריבלין. "קולות שמביעים עוינות, ניכור, פחד וחשדנות. הקולות הללו אינם עולים רק ממסדרונות בתי הספר ומהכיתות. אלה הם קולות שכולנו שומעים היום סביבנו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

"סביב חוק טל החדש התפתחה אצלי מהומה בכיתה", סיפר מורה בכיתה י"א בבית ספר בצפון. "הכעס ואפילו השנאה שעלו כלפי הציבור החרדי הדהימו גם אותי. 'אי אפשר לחיות עם החרדים האלה', הם הסבירו לי. 'הם תומכים באירן. הם מתרבים כמו ג'וקים, הם ישתלטו על המדינה'". בואניש הוסיף שניסה להסביר לברר מה יודעים תלמידיו על הציבור החרדי. "ניסיתי לעמת אותם עם העובדה שהם אף פעם לא פגשו חרדי ולא דיברו עם חרדי".

מחנכת כיתה י"ב בתיכון במרכז הארץ שחזרה את היום בו נכנסה לכיתה לאחר הפיגוע בהר נוף. "נדהמתי לראות שעל לוח המודעות נתלתה הידיעה על הפיגוע בירושלים ולצידה כיתוב בערבית: 'נקמה על רצח מוחמד אבו ח'דיר'", סיפרה. "הזדעזעתי עמוקות. הייתי לבד והייתי צריכה לפעול מהר. דיברנו איתם על כך שלא יכול להיות שהם מביעים חלחלה מרצח נתעב אחד ולא מרצח אחר, נתעב לא פחות. התפתח דיון בין אלה שגינו את מי שתלו את זה לבין אלה שניסו להגן על המעשה".

_OBJ

"אם ובתה פנו אלי ואמרו 'באנו לפגישה עם המורה שולה'", סיפרה מורה מהמרכז הטכנולוגי-חינוכי. "היא הביטה סביבה ועליי, כאילו היא מחכה שאכוון אותה אל המורה שולה. באותה שנייה קלטתי שהיא מצפה לשולה אחרת. היא השאירה את הילדה ועזבה את המקום מיד. לא היה לי אומץ לשאול אם היא ציפתה למורה לבנה".

מפגשים נוספים מסוג זה עתידים להתקיים, כך נמסר מבית הנשיא. בנוסף, יכונסו קבוצות מיקוד של תלמידים שיוכלו לשקף למערכת את הצרכים הנדרשים כפי שהם עולים מהנוער. בבית הנשיא יערכו פגישות המשך מול ראשי הצוותים שהובילו את החשיבה ויגובשו פרוייקטים נקודתיים לשילוב כוחות בין כל המגזרים.