60% מהיהודים בהשכלה על-תיכונית (אילוסטרצ (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל)
חוזרים ללימודים, אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

שנת הלימודים האקדמית יוצאת הבוקר (ראשון) לדרך: יותר מ-310 אלף סטודנטים צפויים ללמוד במהלך השנה הקרובה ולהתקדם צעד נוסף לעבר התואר הנכסף ב-65 מוסדות לימוד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מנתוני המועצה להשכלה גבוהה עולה כי 66% מהסטודנטים שהצטרפו השנה למערך הלימודים, יעשו זאת במכללות האקדמיות ברחבי הארץ. עוד עולה כי מספר הסטודנטים בישראל גדל בפחות מאחוז אחד לעומת השנה שעברה. עם זאת מספר הסטודנטים הלומדים לתואר שני גדל בשיעור של 2.2% לעומת אשתקד.

פרט לעליית קרנן של המכללות, ניתן לזהות מגמה ברורה בהתפלגות המקצועות שאותם יילמדו הסטודנטים בשנה הקרובה. 18% מהסטודנטים יחלו בלימודי הנדסה, 11.6% מנהל עסקים, וכ-8% משפטים. המשבר בתחום מדעי הרוח נמשך ורק 7.7% מהסטודנטים נרשמו ללימודים בפקולטות במוסדות האקדמיים.

מהפכה בקבלה לאוניברסיטה

שנת הלימודים האקדמית יוצאת לדרך כשברקע הרפורמה עליה הכריז שר החינוך שי פירון, לפיה יחול שינוי משמעותי בהליך הקבלה ללימודים גבוהים במוסדות ההשכלה הגבוהה. על פי השינוי המתוכנן, יחוזק מעמדה של תעודת הבגרות וציוני הבחינות במקצועות השונים ישמשו ככרטיס כניסה עבור המעוניינים לעבור בשערי האוניברסיטאות והמכללות. בכך, צפוייה הרפורמה להפחית ממעמדה של הבחינה הפסיכומטרית בה נבחנו מועמדים רבים מדי שנה.

מה יעלה בגורל הרפורמה? פירון (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
"מחזקים את הבגרות", פירון | צילום: חדשות 2

"50% מתלמידי ישראל יוכלו להתקבל למכללות כבר עכשיו רק עם תעודת הבגרות", הבהיר השר. בעקבות המהלך התעורר החשש כי האוניברסיטאות יעלו את רף הקבלה, אך שר החינוך הדגיש כי תלמידים רבים ייהנו מהרפורמה ויוכלו להתקבל כבר כעת למכללות.

"הפסיכומטרי צומצם היום באופן משמעותי, כרטיס הכניסה המרכזי למערכת ההשכלה הגבוה יהיה הבגרות", הסביר השר, "זה חלק מרפורמה שלמה של למידה משמעותית בתיכון". לדבריו, "אחת המטרות שלנו במשרד החינוך היא לחזק את הלמידה בתיכון - יש ירידה דרמטית במספר התלמידים הלומדים מדעים וחמש יחידות מתמטיקה, וזה יעד אסטרטגי כדי להתמודד על הנובל ובעולם ההיי-טק".