מאחורי הדלתות הסגורות של ארגון המורים נערכה לפני כחודשיים הצבעה סוערת - על הפרק, בקשתו של מזכ"ל הארגון רן ארז להעלות את שכרו ב-10 אחוזים, כמו גם את שכרם של בכירים נוספים בארגון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני כשנתיים הוחלט בארגון להעביר את שכר הבכירים מדירוג של עובדי הוראה לדירוג של שכר מנכ"לים. הטענה שתמכה בהחלטה הייתה כי האחריות המוטלת על הבכירים גדולה, וכי הם אינם מקבלים זכויות סוציאליות כמו עובדי מערכת החינוך.

ארז קיבל אז 90 אחוזים משכר מנכ"ל וכעת הוא מבקש 100 אחוזים - עלייה ממשכורת של כ-34 אלף שקלים למשכורת של כ-38 אלף שקלים. שכרו של רן ארז בארגון המורים נוסף על הפנסיה שהוא מקבל מהמדינה כעובד בכיר לשעבר במערכת החינוך, ועל שכרו כמורה פעיל בשליש משרה בבית ספר באשדוד.

ארז: "עבודתי לא דומה לעבודת מנהל בי"ס"

את הבקשה לקבל העלאה נכבדה הסביר רן ארז ואמר: "העבודה שלי לא דומה לעבודה של מנהל בית ספר בכך שלא פעם אני ישן בתחנות דלק כשאני חוזר מנסיעות ארוכות כדי לטפל במורים, כי אין לי כבר כוח להגיע הביתה. אנחנו חייבים להישאר בשכר של הדירוג הזה בגלל האינטנסיביות של העבודה שלנו, האחריות של העבודה שלנו, והמקצועיות".

ענת שניידר, מי שהתמודדה מול רן ארז לראשות ארגון המורים והפסידה, טענה שהבקשה להעלות את המשכורת היא לא סבירה. אך למרות המחאה שלה ושל כמה מחבריה בארגון המורים, ההצבעה עברה ברוב גדול - ולטענתה לא באופן מפתיע, שכן על אף העיסוק בנושא רגיש כמו שכר יושב ראש הארגון, ההצבעה הייתה גלויה. חברי ההנהלה אמנם יצאו מהחדר, אבל לדבריה חלק מהמצביעים שנשארו ייהנו מעצמם מהתוספת היחסית.

מארגון המורים נמסר בתגובה: "לאחרונה קיבל ציבור המורים תוספות שכר משמעותיות, אותם השיג ארגון המורים. בעקבות כך נוצר הצורך לעדכן בהתאמה את שכר חברי הנהלת ארגון המורים ויו"ר הארגון. נדגיש כי בעקבות העלאה האחרונה, שכרו של יו"ר הושווה לשכרם של יו"ר איגודי עובדים אחרים.

נציין עוד כי שכר יו"ר ארגון המורים משקף את היקף עבודתו העצום, שכולל מספר רב של שעות עבודה, סיורים וביקורים בכל הארץ ועבודה שוטפת מול כ-60 אלף מורים ומשרדי הממשלה השונים".