תלמידים בטיול שנתי (צילום: עדי שוב)
תלמידים בטיול שנתי | צילום: עדי שוב

חודש וחצי לפתיחת שנת הלימודים, ומשבר בין פורום ועדי ההורים היישוביים למשרד החינוך מאיים על האופן שבו היא תיפתח. על רקע הדרישה לשלם כמדי שנה את "תשלומי הרשות", כספים הכוללים את הפעילויות בבתי הספר כגון טיולים שנתיים ו"סל תרבות" לצד התשלום על ספרי הלימוד - ההורים מסרבים להיות המקור למימונם וקוראים למצוא פתרון לבעיה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יו"ר ועדת החינוך, חבר הכנסת יעקב מרגי, הצטרף למחאתם והודיע כי לא יאשר את חוזר תשלומי ההורים לשנה הבאה. מרגי הודיע כי לא יחתום על חוזר משרד החינוך השנה בנושא תשלומי הורים עד שלא יתוקן: מדבור במקום היחידי שבו לוועדת חינוך יש סמכות.

מחר (שני) תתקיים פגישה בין פורום ועד ההורים, יו"ר הוועדה מרגי ונציגי משרד החינוך כדי לנסות ולמצוא פתרון. ההורים מאיימים כי אם לא יימצא מקור אחר למימון הכסף - הם יקראו להורים שלא לשלם ובכך לשבש את פתיחת השנה.

"ממשלת ישראל לדורותיה ומשרד האוצר בפרט מתעלמים מזעקת הורי ישראל, שקיבלה גושפנקה בכל הוועדות שמינה משרד החינוך", אומר זאב גולדבלט, מנכ"ל פורום ועד ההורים היישוביים. " המלצתן הייתה לבטל לאלתר את תשלומי ההורים שמממנים חלק מתכנית הלימודים עצמה. התשלומים הם מס גולגולת לכל דבר ועניין".

גירש את המתנגדים. ח"כ מרגי (צילום: מרים אלסטר, flash 90, חדשות)
יו"ר ועדת החיונך מרגי | צילום: מרים אלסטר, flash 90, חדשות

לאורך השנים הושמעה ביקורת על "תשלומי הרשות" לפיה הם מעודדים אי שוויון בין התלמידים. הורים בעלי יכולת כלכלית הצליחו לעמוד בתשלום שיכול להגיע גם ל-8,000 שקלים וילדיהם נהנו מטיולים שנתיים, ביקור במוזיאונים ומספרי לימוד חדשים. הורים מעוטי יכולת לא הצליחו לשלם את הסכום הדרוש וילדיהם נאלצו להישאר בבית בשעה שחבריהם נהנים מפעילויות שאינן קשורות ללימודים השוטפים.

כעת, ההורים דורשים שגוף אחר ישלם את הכסף. לדבריהם, המקור לתשלום יכול להיות משרד האוצר אך גם יכול להיגבות על ידי ביטוח לאומי בצורה פרוגרסיבית לפי רמת השכר של העובדים. מחר כאמור ישבו ההורים עם נציגי משרד החינוך וינסו לקדם את דרישתם לפני שהמחאה תעלה מדרגה.