אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
יכולים לתת אהבה לילד | צילום: רויטרס, חדשות

המדינה אולי סבורה אחרת, אבל מסקר חדש עולה כי הרוב המכריע של הישראלים (74%) מאמין כי הקריטריון המרכזי למסירת ילד לאימוץ צריך להיות טובת הילד ולא סוג המשפחה המבקשת לאמץ אותו. 60% מאמינים כי יש להרחיב את חוק האימוץ ולאפשר גם לזוגות חד-מיניים לאמץ ילדים - זאת לעומת 33% בלבד המתנגדים למהלך שכזה. הנתונים עולים מסקר מיוחד שבוצע עבור משרד העבודה והרווחה ומפורסם הבוקר (חמישי), בו נסקרו למעלה מ-800 בני אדם המהווים מדגם מייצג של החברה בישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

63% מהנשאלים השיבו כי אין קשר בין סוג המשפחה לבין היכולת להעניק לילד חום ואהבה, חינוך טוב, התמודדות עם בעיות בחיים, ביטחון וקבלת הילד. 33% בלבד אמרו כי משפחות דו-מיניות יכולות להעניק לילדים יותר מאשר משפחות חד-מיניות.

בקרב התומכים בחוק, נמצא כי נשים הן ליברליות יותר מגברים, וגם באופן במפתיע יחסית כי מבוגרים (בני 55 ומעלה) ליברליים יותר מצעירים (25-34). אולם בסופו של דבר, מרבית הציבור מסכים כי לילד הגדל במשפחה חד-מינית אין תועלת מיוחדת או שנגרם לו נזק מיוחד מכך, כאשר 9% אף סבורים שלילד במשפחה חד-מינית ישנה תועלת גדולה במיוחד.

רק כ-100 ילדים נמסרים בממוצע לאימוץ בשנה. בשל הפער בין הביקוש להיצע בתחום, תהליך האימוץ כיום בישראל הינו ממושך, ועלול להימשך אף למעלה משבע שנים בממוצע. בחודש שעבר עלה לדיון חוק האימוץ בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ בנושא, והוחלט לבצע במשרדי המשפטים והעבודה והרווחה לבצע רפורמה רחבה בתחום.