בעקבות הפרסום בחדשות 2: חדר הטיפול בסורוקה לנפגעות תקיפה מינית יחזור ממחר (חמישי) לפעילות מלאה. לפני כשבועיים פורסם כי החדר אינו מאויש בגלל מחסור בתקציב, ובעקבות זאת הודיע משרד הבריאות כי יתקצב את החדר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

במקביל לתקצוב שהוסיף משרד הבריאות, מתריעים בימים האחרונים מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית כי בקרוב יגיעו לקריסה כלכלית. בשנים האחרונות קיבלו כל מרכזי הסיוע שישה מיליון שקלים להפעלתם מהמדינה, אבל השנה התקציב צפוי לעמוד על ארבעה מיליון בלבד - וגם זה מספיק לכ-30% בלבד מתקציבם השוטף. משכך, במרכזים פנו לשרי האוצר והרווחה בדרישה להגדיל את התמיכה הממשלתית.

מרכז הסיוע לנפגעות תקיפית מינית בנגב הוא אחד מתשעה מרכזים ברחבי הארץ שנותנים את המענה הראשוני לנפגעות תקיפה מינית ואלימות, מפעיל את המוקד הטלפוני 1202 ומספק ייעוץ נפשי וליווי בהליך הפלילי.

פעילות המרכזים לא נגמרת רק בפניה הראשונית, אלא מדובר בליווי שממשיך שנים. "זה נורא מכעיס אותי", מספרת לילך דנקנר, שבזכות התמיכה שקיבלה במרכז הסיוע הצליחה לדבר לראשונה על פגיעה מינית שספגה כילדה. "כשיש איזשהו משבר או קושי, אני מרימה טלפון, נעזרת מתייעצת. לא ייתכן שמרכז כזה יעמוד על תרומות ועל קיבוץ נדבות. המדינה חייבת לסבסד את הדברים האלה".

במכתב שנשלח בתחילת החודש כתבו המרכזים כי "כיום הביקוש האדיר לשירותים אינו עולה בקנה אחד עם המימון הנמוך של המדינה. הדאגה היומיומית למשאבים המדלדלים לא מאפשרת לנו לספק את התמיכה הממשלתית וההגנה שלשמן הוקמנו".

לצד הדרישה להגדלת התקציב באיגוד מרכזי הסיוע מבקשים גם להסדיר את מערך התשלומים - כמעט תשעה חודשים מתחילת השנה טרם קיבלו את התקציב המלא לשנה הזו, ואף פעם המנהלות אינן יודעות מתי יעברו התשלומים ובאיזה שיעור. עכשיו הן מנסות למצוא דרך לסיים את השנה כדי שלא יצטרכו לצמצם למינימום את הפעילות במרכזים.

בינתיים, כדי לממן את הפעילות השוטפת - פעילות שאין לה תחליף אחר מטעם רשויות הרווחה - נאלצות מנהלות המרכזים לגייס תרומות. בבאר שבע פתחו חנות שכל הכנסותיה הולכות למרכז, ואילו בירושלים מעצבים תורמים בגדים שנמכרים ביריד מיוחד ועסוקים כל הזמן במציאת דרך לשרוד.

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "לפני כשנה הגדיל משרד הרווחה את התמיכה הכספית למרכזי הסיוע מ-4 מיליון ל-6 מיליון שקלים. במקביל, משרד הרווחה מעניק טיפול לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית באמצעות מרכזי טיפול, וכן הקים מסגרת חוץ-ביתית כחלופה לאשפוז פסיכיאטרי".