נפתלי בנט, עומר אדם, יוסי בניון
צילום:

נפתלי התלמיד החרוץ, עומר הנסיך - ויוסי הכוכב העולה: שנת הלימודים החדשה כבר כאן, ועם שובם של למעלה משני מיליון תלמידים לבתי הספר - החלטנו לבדוק מי היו התלמידים שהיום אין מי שלא מכיר. בפרויקט מיוחד של חדשות 2 Online, איתרנו את המנהלים וגם את המורים של דמויות מובילות בפוליטיקה, בבידור ובספורט - ושאלנו אותם איזה תלמידים הם היו? האם כבר אז זיהו את הפוטנציאל שלהם? ומה, לדעתם, היה החלק של בית הספר בהצלחה?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אח שלי, מצטיין

תעודת זהות - נפתלי בנט
צילום:

שר החינוך, האיש שאחראי היום על מערכת החינוך, נחשב לפי מוריו לתלמיד חרוץ ושקדן, שהצטיין במדעים, בעל כושר מנהיגות וארגון, ואחד ה"מקובלים" בחבר'ה.

"היה ברור כבר אז שנפתלי יצליח בחיים", מספר הרב קליימן, ששימש מנהל בית הספר. לדבריו, לישיבת "יבנה" יש חלק ניכר בנסיקתו של תלמידו לשעבר - מהיחידות המובחרות בצבא, דרך העסקים ועד (בינתיים) למעמד של מנהיג הציונות הדתית. "הוא ספג בישיבה את הערכים והעוצמות, את אהבת ישראל ועם ישראל, בין אדם לחברו ובין אדם למקום".

"כבר אז זיהיתי את הפוטנציאל שלו", סיפר יורם גדול, אחד המורים של בנט. "לא התפלאתי שהוא הגיע לסיירת מטכ"ל. היה לו רצון חזק לעמוד באתגרים. כשהוא התלבש על מטרה, הוא השקיע הכל עד שהמטרה הושגה".

הרגישה, החברותית וה'צופיפניקית'

מרב מיכאלי ת.ז (צילום: משפחתי)
צילום: משפחתי

בתיכון בן גוריון שבפתח תקווה מחכים ל"איחוד" ב-1 בספטמבר עם ח"כ מרב מיכאלי, שתבקר, כמו יתר חבריה במחנה הציוני, במוסד שבו כל אחד מהם התחנך.

היועצת אילנה אלישיב לא ממש מופתעת מהמאבקים של מיכאלי למען שוויון זכויות וקידום מעמד האישה, ומספרת שזיהתה את הפוטנציאל כבר בגיל 14. "היא הייתה מאוד אמפטית לחברים, למורים ולסביבה", היא נזכרת, ומעידה על נערה מיוחדת, שאומנם פחות בלטה בכיתה, אבל הייתה מחויבת לחלוטין לצופים.

"אני חושבת שהיא התגלתה מאוחר", סבורה אלישיב. "יש לה יכולות מדהימות - חוכמה, עומק ויכולת להבין את האחר - והיום כולם רואים את זה. אין נושא שהיא בודקת ולא מתעמקת בו עד הסוף".


הדיווה של השכבה

תעודת זהות - דנה אינטרנשיונל (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

עמליה כוכבא מבית הספר אנקורי בתל אביב לימדה שורה ארוכה של תלמידים, אבל דיווה אחת היא בטוח לא תשכח - דנה אינטרנשיונל. עמליה, נזכרת בתלמידה פעילה ודעתנית, מנומסת ואדיבה - ובעיקר בדמות בולטת מאוד: "כבר אז היא הייתה כוכבת, מוחצנת, שהשתתפה בכל ההופעות. לימדתי אותה היסטוריה ואזרחות, עוד כשהייתה ירון כהן, היא הייתה בוגרת מאוד למרות ההתמודדות הלא פשוטה שעברה בגיל ההתבגרות עם שאלות על זהות מינית".

גם היום המורה לשעבר עוקבת אחרי הישגיה של התלמידה הבינלאומית: "אנחנו מתפוצצים מגאווה ומפרגנים לה. היא מוכשרת, עובדת קשה, ומגיע לה להצליח. נשמח מאוד אם דנה תבוא לבקר ב'אנקורי'. יש כאן מורים שלימדו אותה וישמחו לפגוש אותה שוב. וכמובן, תלמידים שיהיו גאים בה מאוד".
ילד שלי מוצלח

תעודת זהות - יוסי בניון (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

לפני שהפך לאחד מכוכבי הכדורגל הגדולים של ישראל, יוסי בניון היה תלמיד תיכון כמו יתר בני גילו בדימונה של שנות ה-90. אלא שבניגוד אליהם, יוסי יצא להפסקה קצרה באמצע הלימודים - ועבר להולנד, שם שיחק באקדמיית הכדורגל של קבוצת אייאקס אמסטרדם.

"יוסי היה ממש כמאמר השיר 'יוסי, ילד שלי מוצלח'. למרות כל מה שהכדורגל דרש ממנו להשקיע, הוא סיים עם תעודת בגרות מלאה", מספר אליעזר בן שטרית, מי שהיה מנהל בית הספר בו למד בניון.

"כבר אז זיהינו שהוא יהיה כוכב. לא חסמנו אותו, השלמנו לו שיעורי עזר ותגבורים, הכל כדי שיסיים עם תעודת בגרות. מבחינתנו הוא מודל לחיקוי עבור התלמידים שאומר שאפשר להצליח בלימודים גם אם אתה מפתח קריירה של שחקן כדורגל". גם מירית - אז החברה והיום רעייתו של בניון, תמכה בו ועודדה אותו - גם בלימודים וגם בכדורגל.

מאיר כהן, אז מנהל חטיבת הביניים בה למד בניון והיום חבר כנסת ביש עתיד, סיפר לחדשות 2 Online על יוסי שהוא זוכר: "הוא היה תלמיד חרוץ באופן מעורר השראה ופרפקציוניסט בכל רמ"ח איבריו. הוא היה מלא בזוהר ובפוטנציאל. גם בזמן שכל המדינה דיברה עליו, הוא היה צנוע באופן בלתי רגיל - מה שלא בהכרח אופייני לנער שמצליח ככה. מה שיפה אצל יוסי זה שהוא השפיע על בית הספר לא פחות ממה שהשפיע בית הספר עליו".

תלמידה לתפארת

תעודת זהות - לוסי אהריש (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2


ולא רק בניון זוכר את המורה מאיר. גם מגישת הטלוויזיה לוסי אהריש, שרק ביום העצמאות האחרון זכתה להדליק משואה - לתפארת מדינת ישראל ובית הספר בו למדה בדימונה.

"לוסי הייתה תלמידה מצטיינת, מבריקה ומחוננת", מספר כהן. "לא היה לי ספק שהיא תצליח בכל תחום שהיא תלך בו. היא לא הייתה מאותם תלמידים שהפוטנציאל חבוי בהם, אצלה הוא בלט לכל עין. היא הפגינה גם כישורי משחק מדהימים", חשף המורה לשעבר.

"התרומה שלי ושל בית הספר הייתה קשורה להתמודדות החברתית של לוסי, כמיעוט בתוך רוב שלא תמיד ידע לחבק. אין לי ספק שהתקופה בבית הספר חישלה אותה, והכינה אותה למה שהיא היום", הוסיף הח"כ והמנהל לשעבר.

כשכל השכבה יצאה לגדנ"ע, צה"ל סירב לאפשר ללוסי, ערביה מוסלמית, להשתתף בפעילות. לאחר מאבק - היא יצאה לשבוע הגדנ"ע כמו כולם, יחד עם כל חבריה. "זה היה אירוע מכונן במאבק שלה לזכות בהכרה, מאבק שהסתיים בהדלקת המשואה", מדגיש כהן.

מסלסל - ולא שוכח לצלצל למנהל

תעודת זהות - עומר אדם (צילום: ארכיון רשת החינוך אנקורי)
צילום: ארכיון רשת החינוך אנקורי



רק לפני כמה שנים, עומר אדם עדיין היה תלמיד תיכון בראשון לציון. עד ששודרה התכנית הראשונה של "כוכב נולד" בה פרץ לתודעה - והשאר היסטוריה.

מיה צאלח-גפני, שלימדה את הזמר המצליח, זוכרת נער שכולו מוזיקה: "כל הזמן הוא זימר ותופף, הוא היה נער תזזיתי עם המון קסם אישי. סוג של נסיך. הוא לא אהב ללמוד, אבל מאוד אהב לבוא לבית הספר ולהיות חלק מההווי עם התלמידים והמורים".

האם כבר אז הוא היה כוכב? צאלח-גפני אומרת שאדם דווקא "הצניע את עצמו, גם כשהקריירה שלו כבר התחילה להמריא".

מנהל בית הספר, משה גרדוס, מספר שעומר החסיר משיעורים רבים בגלל הקריירה שפיתח, אבל לא ויתר על בית הספר - ובסופו של דבר סיים את הלימודים עם תעודת בגרות מרשימה. "עד היום אנחנו מתקשרים אחד לשני בחגים לאחל אחד לשני 'חג שמח'", הוא מספר.

המוזיקאי עם מכנסי הג'ינס הקרועים

תעודת זהות - שלומי שבן (צילום: מירי זמיר-קפסוטו)
צילום: מירי זמיר-קפסוטו

המוזיקאי המחונן שלומי שבן החל את דרכו במגמה למוזיקה קלאסית ב"תלמה ילין" בשנות ה-90. "הוא היה ילד מאוד מוכשר", מספרת המורה מירי זמיר-קפסוטו, "קצת אחר ושונה בהתנהגות מרוב תלמידי המגמה. הוא היה מגיע בג'ינס קרועים, לא הקפיד על מחברת מסודרת, אבל הכל היה ברוח טובה ועם חן".

"אני לא אשכח את הנגינה הכל כך מיוחדת של שלומי כשהוא היה סולן בתזמורת הסימפונית בקונצרט בצרפת", מספרת המורה. "הנגינה שלו הייתה כל כך מיוחדת, שמי שנכח באולם לא יכול לשכוח אותו עד היום. כבר אז ראו בו את כל היסודות ואת הטעם הטוב".

ולמה מייחסת המורה לשעבר את ההצלחה המסחררת? "המיוחדות, המקוריות והחופש, יחד עם הכישרון הגדול והידע הרב, הביאו אותו למקום שבו הוא נמצא היום".

מוזיקאי - לא, שחקן פנטסטי - כן

איתי טיראן ת.ז
צילום:



בוגר נוסף של בית הספר התיכון לאמנויות ע"ש תלמה ילין הוא השחקן המוערך איתי טיראן. הכוכב של תיאטרון הקאמרי למד דווקא במגמת מוזיקה קלאסית, עד שהבין בשלב כלשהו שהוא נמשך יותר למשחק, ועזב את בית הספר כבר בכיתה י"א.

"איתי היה ילד מוכשר מאוד, עם רגישות מוזיקלית גבוהה. ילד רציני, שהשקיע. הוא לא היה כוכב בתחום המוזיקה, אבל היה כבר אז שחקן פנטסטי", סיפרה מירי זמיר-קפסוטו, שלימדה גם אותו.

למרות שפרש בטרם עת, זמיר-קפסוטו בטוחה ש"תלמה ילין" תרם לטיראן בעושר תרבותי מקיף: "כל מי שנכנס לבית הספר מרגיש משהו שונה באווירה. אני שמחה על ההסבה שאיתי עשה ושעבר למשחק. הוא אחד האנשים הבולטים בארץ בתחום התיאטרון, ואני גאה מאוד כשאני רואה אותו בהצגות".

קפסוטו-זמיר, בוגרת "תלמה ילין" בעצמה, מלמדת בבית הספר כבר 42 שנים. חוץ מהתלמידים שכבר הפכו לכוכבים גדולים, היא יודעת לזהות גם את כוכבי העתיד. "להב שני, מנצח ופסנתרן בן 25, הוא אולי הכישרון הכי גדול שהכרתי בכל שנותיי בבית הספר. צפוי לו עתיד מזהיר", היא חוזה.