בלילה אורי בראון מרביץ שיעורים בחסידות, ביום הוא עורך דין. כדי לאתגר עוד יותר את עולם הדימויים שלנו, הוא גם נשוי לאפרת, אולי לא הדמות הראשונה שהיינו מצפים לפגוש בבית של חסיד חב"ד. "בשלב די מוקדם התקבלה החלטה שהם יקבלו איזו מסגרת דתית", אמרה אפרת לחדשות 2, "מה יהיה בהמשך מבחינת בית ספר? אנחנו עוד לא סגורים על זה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבחירה של אפרת החילונית לשלוח את הילדים לחינוך דתי עלולה להיתפס כמו ויתור אופייני והרכנת ראש של החילוני בפני הדתי, אבל לא בבית הזה. "אורי לא לחץ עליי בקטע הזה", היא הדגישה. השניים הכירו כשותפים לדירה כשאורי עוד היה חילוני. עם הזמן, כשהתחזק, הגיעו הדילמות והמפגש בין העולמות עלה בעבר בלא מעט ויכוחים ומשברים שכמעט והסתיימו בגירושין.

משפחת בראון (צילום: חדשות 2)
משפחת בראון | צילום: חדשות 2

אם הקשיים שחווים אורי ואפרת הם בתוך הבית, אצל בני הזוג מיכאל וירושלים סלע ההתמודדות היא דווקא מחוץ לחוג המשפחה והחברים, עם החברה הישראלית. ירושלים, ממוצא אתיופי, ומיכאל, ממוצא רוסי, הכירו לפני 15 שנה באוניברסיטת בן גוריון. "מבחינת ההורים שלי, היה מחסום תרבותי של לקבל את זה ובעיקר מהמקום שזה כל כך רחוק, זה אתיופיה ורוסיה", הסבירה ירושלים. "אבל מהרגע שהבאתי את מיכאל הביתה, הוא הפך להיות הבן המועדף אפילו".

לזוג שלוש בנות, האחרונה שבהן נולדה לפני שלושה שבועות. למרות העובדה שמיכאל עלה לארץ בגיל 18 וירושלים כמעט צברית, לעולם יתייחסו אליה כאל העולה החדשה. "היא זאת שמתקנת אותי ואני זה שלא מסוגל לכתוב מכתב כמו שצריך בעברית", הבהיר מיכאל.

לכתבה הראשונה בסדרה - לחצו כאן