בימינו אין כמעט כיתת גן או בית ספר שההורים בה לא פתחו קבוצת וואטסאפ משלהם. יש אינסוף סוגים של קבוצות: קבוצה עם הגננת או בלעדיה, קבוצה נפרדת לוועד, קבוצה לצהרון ואפילו לחוגים. מצד אחד מדובר במלל אינסופי, אבל מצד אחר לאמהות יש כוח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"פעם פחות היה לי את הניסיון איך להתמודד מול גננת, במיוחד כשזה גן עירייה", סיפרה לחדשות 2 חני טקו, חברה בקבוצת וואטסאפ של הורי גן ילדים. "כשזה מגיע לרמה כזאת שכמה הורים מדברים וכמה הורים ניגשים, הגננת מרגישה קצת יותר מאוימת".

אבל יש מי שמרגיש שמדובר בהתערבות מוגזמת. "כשהמורה לא מרגיש בנוח או שהוא עומד תחת ביקורות, ולעתים מאוד קרובות זה מגיע לצערנו על מקרים לא נכונים, הדבר הזה בהחלט לא נכון, לא טוב וזה דבר שפוגע במערכת", טען משה אבן, מזכיר סניף ירושלים דרום בארגון המורים.

טל שטלמן למשל הקימה את קבוצות הוואטסאפ של ההורים אחרי שהילדים שלה סירבו להכניס אותה לקבוצות שלהם. מאז הקבוצות שלה הפכו לאימת הילדים. "כשיש להם איזו מסיבה ואני מתקשרת לומר שמאוחר ושיש מחר בית ספר, והם אומרים לי שכולם נשארים, אז אני עוברת לקבוצת ההורים ומזכירה שיש מחר בית ספר", תיארה שטלמן. "ככה אנחנו עושים יד אחת, והאיסוף הרבה יותר קל, כי כולם הולכים".

קבוצות הוואטסאפ של טל מזיזות הרים וגבעות, לא רק מול התלמידים, אלא גם מול בית הספר. יחד הצליחו ההורים להחליף בחודשים האחרונים שני מורים שהיו לדעתם בעייתיים. אם משתמשים בכלי הזה במידה ובשיקול דעת, יש לו כוח אדיר, ובמידה רבה זוהי נקמת המבוגרים בדור המחוברים.