אילוסטרציה (צילום: menuha, 123RF)
אילוסטרציה | צילום: menuha, 123RF

אתמול (שני) שודרה הכתבה השנייה בסדרת הכתבות "יומן נעורים", שעסקה בשאלה מדוע הנוער של היום סובל מדיכאון והציגה נתונים מדאיגים: אחד מכל ארבעה סובל מדיכאון או חרדה ו-150 קטינים מתאבדים כל שנה. הערב (שלישי) דווח במהדורה המרכזית כי במשרד החינוך יוצאים עם תכנית חדשה, שבה לראשונה נושא המצוקות הנפשיות וההתאבדויות לא יטואטא מתחת לשולחן ויתקיים עליו שיח ישיר וברור. 

תופעת ההתאבדויות: עוצרים את מקרה המוות הבא

במשך השנים חששו ששיח האובדנות עלול ליצור תופעה שתגביר מקרים כאלה, אך כיום מבינים כי אם הדבר נעשה בצורה אחראית - מדובר במהלך שיכול לעזור.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
 
התוכנית הזו תתחיל בצורה הדרגתית: בשלב הראשון היא תיושם מול תלמידי תיכון במרכז הארץ, כשבהתחלה יחולקו לתלמידים שאלונים שבהם שתי שאלות לא פשוטות: האחת "האם חשבת ברצינות בשבועיים האחרונים להרוג את עצמך?" והשנייה "האם ניסית להרוג את עצמך בשבועיים האחרונים?".

אם בשאלון יזהו צוותי החינוך ילדים בסכנה הם יוכלו לסייע להם בנפרד במסגרות מקצועיות. במקביל ייתלו בבתי הספר שלטים עם רשימות גורמי הסיוע שאליהם ניתן לפנות - וגם יעלה קמפיין שיקרא לתלמידים לשתף מבוגרים במקרים בהם חבר אותת על כך שיש לו מחשבות או כוונות אובדניות.