מתשרי ועד אלול אין כמעט חודש עברי בלי סיבה למסיבה. אנחנו כל כך אוהבים חגים, שבשלושה מהם קיבלנו עוד יום - אסרו חג - שכל מטרתו היא "להקל" עלינו להיפרד מהחג. אבל חופשות החג הן נטל כמעט בלתי אפשרי על ההורים העובדים. כאן בחדשות 2 Online והערב במהדורה המרכזית אנחנו ממשיכים בפרויקט המיוחד "מקצרים את החופש".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

כך למשל נראית שנת הלימודית הנוכחית: חודש אחרי שהחלה, קיבלו התלמידים 3 ימי חופשה בראש השנה. להורים ניתנו רק שני ימי חופשה. שבוע אחר כך - שני ימי חופשה לתלמידים ביום כיפור, שאחד מהם הוא יום עבודה להורים ו-10 ימי חופשה בסוכות ש-6 מהם הם ימי עבודה.

המדינה תפעל להפחית תשלומי הורים (צילום: Ivanko Brnjakovic, 123RF)
עוד יום חופש "להקל" על פרידה מהחג | צילום: Ivanko Brnjakovic, 123RF



לוקחים קצת אוויר - והגיע חנוכה. 5 ימי חופשה לתלמידים - 5 ימי עבודה להורים. המשכנו לפורים - חג גדול לילדים, אבל מה עם ההורים? יומיים חופש לילדים, וההורים - עובדים. על פסח עוד תקום ועדת חקירה: שערי הגנים ובתי הספר ננעלים לשבועיים וחצי - כשהחופשה מתחילה למעשה שבוע שלם לפני ליל הסדר. ולהורים? להם יש רק שני ימי שבתון.

אילוסטרציה (צילום: Milan Markovic, 123RF)
חופש וחופש ועוד חופש | צילום: Milan Markovic, 123RF



בל"ג בעומר, או ל"ד בעומר השנה - יש חופשה של יום לתלמידים וכאב ראש להורים. בשבועות 3 ימי חופשה לתלמידים - ורק אחד להורים. 44 ימי חופשה לתלמידים במהלך השנה - ועוד לא דיברנו על החופש הגדול: ילדי הגנים ובתי הספר יוצאים ל-9 שבועות של כיף חיים. וההורים? שיסתדרו.

אז מה עושים? צריך לשנות את לוח החופשות. הערב במהדורה המרכזית נציג מתווה שעשוי להקל על ההורים מבלי לפגוע במורים.