חבורה של 200 הורים נס ציונאית נלחמת כבר שנתיים כדי להקים בעיר בית ספר דמוקרטי, אבל נתקלת בחומות גבוהות. הטענה המרכזית של העירייה היא כי בית הספר לא יהיה שוויוני, והתשלום החודשי יהפוך אותו לכזה לעשירים בלבד. אבל בנס ציונה פועל בית ספר אנטרופוספי שגם הוא לא זול - כ-1,000 שקלים בכל חודש. אז למה אחד כן והאחר לא?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

וזה ההסבר כפי שהוקלט בישיבה שהתקיימה במאי האחרון בעיריית נס ציונה: "העירייה לא תתן גב", נשמע אומר ראש העיר להורים. "בית ספר דמוקרטי זו הדרה של תלמידים, מזרחי ובוזגלו לא ילמדו בבית הספר. לא יקום ולא יהיה בנס ציונה בית ספר של אליטיסטים שרוצים לעשות אבו עלי. מי שרוצה ללכת לבית ספר דמוקרטי שיעבור עיר".

כמו נס ציונה כך גם רשויות רבות אחרות מסרבות להורים שמבקשים לעצמם חינוך אחר - זאת למרות שעמדת משרד החינוך היא אחרת. בינואר האחרון החליטו במשרד להסדיר את בתי הספר הדמוקרטיים והאנטרופוסיים ולהפוך אותם לרשמיים. במשרד הבינו שצריך לייצר מגוון חינוכי, ובעיקר לאפשר להורים לבחור איזה חינוך יהיה הכי טוב לילדהם.

535 אלף, מעל חצי מיליון תלמידים, מתחנכים היום בבתי ספר שאינם בזרם הממלכתי הרגיל. הם לומדים בבתי ספר ניסויים, יחודיים, דמוקרטיים ואנטרופוספיים. כש-36% מהציבור חושבים שמערכת החינוך מתפקדת טוב, 48% סבורים שהיא מתפקדת בכלל לא טוב, אין פלא שההורים מחפשים גיוון.