האם קיצור החופשים במערכת החינוך ייצא לפועל? הבוקר (שלישי) התכנסה ועדת המשנה המיוחדת שהוקמה בכנסת לבחינת ימי הלימודים במערכת החינוך. הדיון בוועדה נערך לאחר שהכנסת הקימה את הוועדה המיוחדת בעקבות סדרת הכתבות ששודרה בחדשות 2. במהלך הדיון הציגה כתבתנו יעל אודם את ההצעה כפי שגובשה ושודרה ב"מהדורה המרכזית".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הוועדה שמתכנסת כוללת את חברי הכנסת עודד פורר (ישראל ביתנו) מוטי יוגב (הבית היהודי), מירב בן ארי (כולנו), מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני), חנין זועבי (הרשימה המשותפת), חיים ילין (יש עתיד) ונורית קורן (הליכוד). הח"כים ידונו בין השאר בהליך בו נקבעים ימי החופשה ועיגונם בלוח השנה ללא אפשרות לשינויים שרירותיים - כפי שהיה בל"ג בעומר האחרון, כשרבים התקוממו על הזזת יום החופש.

הדיון נערך ימים ספורים לאחר ששר החינוך נפתלי בנט התחייב לפעול לקיצור ימי החופש של תלמידי בתי הספר - כפי שעלה משיחה שקיים עם קבוצת "הורים עובדים לשינוי" המקדמת את הנושא. בשיחה שהתקיימה לפני כשבועיים אמר בנט כי מדובר ב"משימת על" מבחינתו והבהיר כי הנושא "נמצא בליבו".

השר הצהיר כי יתערב בנושא החופשות באופן אישי והסביר כי גם הוא לא מבין מדוע תלמידים לא לומדים בימי האסרו-חג. בינתיים, במשרד החינוך נעשית עבודת מטה שבוחנת את האפשרויות השונות לקיצור החופשות, בהן גם מתווה חדשות 2. אפשרות זו כוללת את ביטול חופשת האסרו-חג תמורת חופש גמיש למורים לפי בחירתם במהלך השנה.

ישיר: דנים בקיצור ימי החופשה
הדיון בוועדה | צילום:

מקצרים את החופש - סיקור נרחב:

הכירו את מתווה חדשות 2 לקיצור החופש הגדול

מראש השנה לראש כואב: כך נראה לוח החופשות של התלמידים שמתיש את ההורים

מדינה אחת - שני עולמות: מערכת החינוך שבה לתלמידים יש 53 ימי חופשה ולא 80

במהלך סדרת הכתבות של חדשות 2 שעסקה בנושא, הוצג מתווה לשינוי לוח החופשות שיקל על ההורים וממש לא פחות חשוב מזה - לא יפגע במורים, ואולי אפילו יסייע גם להם. המתווה כולל קיצור חופשות תלמידי כל הגנים וכיתות א' עד ד' ב-13 ימים, הרחבת "בית הספר של החופש הגדול" לחמישה ימים בחנוכה וחמישה ימים בפסח (בשבוע שלפני החג), ומהלך של חופשה מול חופשה - המורים והגננות יבחרו שלושה ימי חופשה גמישים במהלך השנה תמורת שלושה ימי עבודה בימי אסרו חג: סוכות, פסח ושבועות.

80 ימי חופש לילדים, רק 12 להורים

המתווה דורש הקצאת סכום נוסף להפעלת בתי הספר, תשלום שכר לעובדי הרשויות המקומיות שמפעילים את בתי הספר, תשלום שכר למורים ולמדריכים בבתי הספר של החופש הגדול, גיוס ותשלום למורים מחליפים בימי החופשה של המורים ועוד.

תומכים במאבק? (צילום: 123FR)
צילום: 123FR

הצורך להקל על ההורים נובע מהפער הבלתי נתפס כמעט בין ימי החופשה של התלמידים בישראל לימי החופשה של ההורים: כ-80 ימי חופש לתלמידים לעומת 12-14 להורה העובד. לפער הזה שנייה בעולם רק ליטא. העומס הזה הביא לשורה של הצעות לשינוי לוח החופשות לאורך השנים האחרונות, רובם יוזמה של התארגנויות הורים. מתווה חדשות 2 מנסה לשלב יחד את ההצעות הבולטות לפתרון המתאים ביותר ליישום. אנחנו מבטיחים להמשיך לעקוב ולא להרפות עד שזה יקרה, עד שהנטל יוקל והחופשות של התלמידים הצעירים יתקצרו.