(אילוסטרציה), למצולמים אין קשר לנאמר (צילום: חדשות 2)
בן המנהלת זכה לבחינה חוזרת | צילום: חדשות 2

רוב שנות התיכון מתכוננים התלמידים לבחינות הבגרות, בחינות שהציון בהן ישפיע במידה רבה על עתידם. ישנם נהלים מחמירים של משרד החינוך כדי לשמור על טוהר הבחינות, אך מתברר שלא בכל מצב מקפידים עליהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בחינת הבגרות המדוברת היא בחינה עיונית בתיאטרון שנערכה בשנה שעברה. כשעתיים אחרי שהסתיימה, קיבלה משגיחת הבגרות בתיכון בשדה בוקר שיחת טלפון, ובה התבקשה לשכתב את הבחינה לאחר שאחד התלמידים איבד אותה. "כבר הרגשתי שמשהו לא בסדר", היא משחזרת. "בסוף התברר שזה הבן שלה".

אובדן טופס תשובות של תלמיד נחשב לאירוע חריג במערכת החינוך, שלמרבה הפלא אין לגביו נוהל קבוע. זאת בניגוד לנהלים מוקפדים ביותר תוך כדי הבחינה: אסור לצאת בחצי שעה הראשונה מהכיתה, על כל תלמיד לשבת בשולחן נפרד, ויציאה לשירותים מלווה רק בליווי בוחן. כל זאת כדי למנוע העתקות. במקרה המדובר, מנהלת התיכון סמדר כהן, ורכזת הבחינות בתיכון, החליטו כי בנה יעשה את בחינת הבגרות בשנית אחרי שכבר ידע את השאלות, וכשהתשובות כמובן היו בחוץ.

אין נוהל מסודר לאובדן טופס בחינה

ולא רק זה - בחוזר מנכ"ל של משרד החינוך, למנהל, מורה המקצוע או בעל תפקיד אסור לשוחח כלל עם נבחן במהלך הבחינה, נוהל שלא נשמר בסיטואציה הזו. לבחינה צורף מסמך שמסביר כי זו בחינה שנעשתה בשנית, והיא נבדקה כמו שהיא ללא התייחסות או בדיקה יסודית של משרד החינוך. לא ברור איך ולמה טופס בחינת בגרות הולך לאיבוד, ולמה אין נוהל מסודר בנושא. אך השאלה שבעיקר נשארת פתוחה היא האם תלמיד שאמו אינה מנהלת התיכון שלו, היה מקבל את אותה ההזדמנות.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "כאשר נודע שמחברת הבחינה נעלמה - מקרה חריג וחמור כשלעצמו - דיווחה על כך רכזת הבגרויות מידית בכתב למטה הבחינות הארצי, נעשה בירור ולאחריו הוחלט לקבל את הבקשה החריגה מאחר שהתלמיד למד לבחינה וביצע אותה. התלמיד סירב להיבחן בשנית, אך בסופו של דבר קיבל את ההחלטה. יודגש שמחברת התלמיד נבדקה כמו כל מחברת אחרת, ללא התחשבות בנסיבות האירוע".