הצפיפות בישראל - מהגבוהות בארגון (צילום: פלאש 90 נועם רבקין פאנטון)
עוד חופשות? "ההורים סיימו לשתוק" | צילום: פלאש 90 נועם רבקין פאנטון

ארגוני ההורים הביעו אמש (שני) זעם בעקבות הפרסום הראשון בחדשות 2 של לוח החופשות לשנת הלימודים תשע"ו. על פי הלוח המעודכן, בשנה הבאה יזכו התלמידים ל-49 ימי חופש, לעומת 42 בלבד השנה. בארגון ההורים בירושלים מאיימים לפנות לבית המשפט וטוענים: "ההורים סיימו לשתוק".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"פעם אחר פעם מתברר שלוח החופשות - הגורם המשפיע ביותר על ההורים, הילדים והמשק - נקבע כולו במחשכים, ללא פיקוח וללא התייעצות", אמרו הערב יערה ישורון, יושבת ראש ארגון הורים עובדים לשינוי ופז כהן, יושב ראש ארגון ההורים בירושלים וחבר בפורום ועדי ההורים היישוביים המאגד עשרות רשויות מקומיות.

"כל יום חופשה עולה להורים מאות שקלים ומשפיע באופן ישיר על מקומות התעסוקה שלהם", הוסיפו ישורון וכהן, "הגיע הזמן לפעול בשיתוף פעולה ובשקיפות מלאה". לדבריהם, ועדי ההורים הגישו עתירה לבג"ץ וזה הורה למשרד החינוך לשתף פעולה עם ההורים. "אם לא יהיה שיתוף פעולה, ניפגש בבית המשפט", הוא מאיים.

גם בוועד ההורים העירוני של תל אביב יפו זעמו. "תמוה בעיננו מדוע לוח החופשות, המשפיע  משמעותית על התלמידים, ההורים ועל המשק כולו, מתעדכן ונקבע על ידי משרד החינוך בהחלטה חד צדדית וללא שיתוף והתייעצות עם ההורים", אמרו בוועד. "עושה רושם שמדובר בהחלטה שרירותית שאין מאחוריה כל הגיון. אנו מצפים לשיתוף פעולה של משרד החינוך עם ועדי ההורים תוך התחשבות ומציאת פתרון הולם להורים. הגיע הזמן לעדכן את לוח חופשות בתי הספר והגנים בשיתוף ובהלימה לימי החופשה של ההורים העובדים".

חופשות בבתי הספר (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

בשנה הבאה - חופשת הפסח תוארך

על פי לוח החופשות של שנת הלימודים תשע"ו, חופשת חנוכה תוארך מ-5 ימים ל-8, חופשת פסח תגדל מ-15 ימים ל-18 (ותחל כשבוע וחצי לפני ליל הסדר) וחופשת שבועות תזכה לתוספת של יום - מיומיים חופשה בשנת תשע"ה לשלושה ימים בתשע"ו.

מספר ימי החופשה של התלמידים בישראל לא שונה מהותית ממספר ימי החופשה במדינות אחרות בעולם המערבי, אך שני הבדלים מהותיים מביאים לכך שהתלמידים בישראל לומדים פחות ונטל רב יותר נופל על הוריהם: ימי הלימודים בישראל קצרים ביחס לשאר העולם וההורים, ובייחוד הצעירים שבהם, מקבלים מעט ימי חופש ביחס למקביליהם בעולם.

משרד החינוך: אין שינוי בימי החופשה

במשרד החינוך אומרים בתגובה לדברים כי אין שינוי במספר ימי החופשה. "השינויים שחלו בלוח החופשות ב-3 השנים האחרונות נבעו כתוצאה משינוי במועד פתיחת שנת הלימודים", נמסר. במשרד הדגישו כי ההחלטה לחזור לפתיחת הלימודים בתאריך 1.9 התקבלה בשיתוף ארגוני המורים וועדי ההורים. "בעקבות החזרה ל-1.9 נוספו בתשע"ה 4 ימי לימוד ועל כן חופשת החנוכה וחופשת הפסח קוצרו", נמסר.

"בשנת תשע"ו אין מדובר בהארכת לוח החופשות, אין שינוי במספר ימי החופשה ולמעשה המערכת חוזרת למתכונת לוח החופשות הרגילה", הדגישו. לדברי המשרד, בתשע"ה (השנה הנוכחית) ילמדו בבתי הספר היסודיים 223 ימים ובחטיבות הביניים והתיכונים 213 ימים. בשנת תשע"ו ילמדו בבתי הספר היסודיים 219 ימים ובחטיבות הביניים ובתיכונים 209 ימים.

מארגוון ההורים נמסר בתגובה: לא סביר שימי החופשות יהיו אקורדיון שרק מתרחב. הגדלת ימי החופש מגדילה את ההוצאות המשפחתיות בתקופה שהמצב הכלכלי קשה. כמו כן נציגים בארגון ההורים הארצי מעדיפים להגדיל את ימי הלימוד ל- 230 ימים. אנחנו נמתין לכניסתו של שר החינוך החדש בכדי להסדיר מולו את הבקשות בנושא.