תלמידים נבחנים (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

המנהלים מזהירים, ההורים מאיימים בשביתה: החל מיום ראשון הקרוב על מנהלי חטיבות הביניים והתיכונים ברחבי הארץ להיערך לניסוי בנהלים חדשים שנועדו להילחם בתופעת הדלפת הבגרויות - כך על פי הנחיית משרד החינוך. אלא שמנהלים רבים סבורים שההנחיה אינה ניתנת לביצוע - וועדי הורים מ-80 יישובים לפחות כבר קוראים שלא לשלוח את ילדיהם לבתי הספר במחאה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"פורום ועדי הורים יישוביים מתנגד בתוקף להחלטת מנכלי"ת משרד החינוך ושינוי הנהלים בבחינות הבגרות", הבהירו בהודעה שפרסמו היום (שישי) בעקבות ההנחיה החדשה שהועברה ממשרד החינוך. "התלמידים ישבו במקומותיהם 45 דקות לפני מועד המבחן, בית הספר יקבל במייל את טופס הבחינה, ידפיס, יצלם, ישכפל, יהדק, יסמן ויעביר לכיתות? זו החלטה שערורייתית שלא מקובלת עלינו, ההורים".

המכונות יעמדו בלחץ? (צילום: נועם ברקאי)
המכונות יעמדו בלחץ? | צילום: נועם ברקאי

ועדי ההורים קראו להורי כל ילדי חטיבות הביניים והתיכונים לא לשלוח את ילדיהם לבית הספר ביום ראשון - זאת כחלק משביתת מחאה. באגון קראו לא להגיע ללימודים, מלבד תלמידים המגיעים למתכונת או הכנה לבגרות. נציגי הוועד קראו לשר החינוך החדש נפתלי בנט ולנציגי ההורים ומשרד החינוך להגיע לפתרון מוסכם בסוגייה בהסכם.

שר החינוך לשעבר, ח"כ שי פירון, פנה היום למנהלים, להורים ולתלמידים וקרא להם שלא לשבות: "אף שגם אני מגלה חוסר נחת מסוים מהדרך שבה הפתרון הוצע, יש לזכור שהוא בא בעקבות שורה של העתקות שאיימו על קבילותן וקיומן של בחינות הבגרות השנה. מדובר בפתרון ביניים למועד הקרוב. לקראת פתרון ארוך טווח, אני מאמין שתימצא שיטה ראויה".

משרד החינוך הורה לבתי הספר: היערכו לכל תרחיש

במסגרת הניסוי אותו הורה לערוך משרד החינוך, תיבדק מידת מוכנותם של בתי הספר לשיטה החדשה להפיץ את השאלונים. למרות שמדובר בניסוי בודד ולמרות הביקורת החריפה שמשמיעים בימים האחרונים מנהלים ומורים על התכנית, כבר למחרת אותו ניסוי ביום ראשון, אמורה להתקיים הבגרות הראשונה במתכונת החדשה.

משרד החינוך הודיע לבתי הספר שביום ראשון בשעה 12:00 ישלח מטה הבחינות את כל דפי הנוסחאות במתמטיקה בשפות שונות וכן דף הנחיות לתלמידים. "בתי הספר מתבקשים לקיים הערכה עצמית ליישום התהליך כולו", נמסר ממשרד החינוך.

בתי הספר יהיו מוכנים? (צילום: עזרי עמרם)
בתי הספר יהיו מוכנים? | צילום: עזרי עמרם



בין היתר דורש המשרד מבתי הספר להיערך לתרחישים של תקלות אפשריות "ולהכין את עצמם לפתרונות בכל התחומים". כך למשל נדרשים בתי הספר "להבטיח מניעת הפסקות חשמל" וכן לוודא כי ברשותם טונר, נייר, סיכות הידוק וכל ציוד אחר נדרש על מנת להכין את השאלונים לבחינה.