צילום ארכיון (צילום: חדשות 2)
צילום ארכיון | צילום: חדשות 2

מדי שנה משתרכים תורים ארוכים לחלוקת מזון לפני ליל הסדר וחגי ישראל נוספים. את החלוקה לא מארגן ארגון ממשלתי כלשהו, אלא עמותות שונות, שדואגות לביטחון התזונתי של עניי ישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לעתים קרובות מתלוננים בממשלה כי העמותות מנצלות את הנזקקים למסע יחסי ציבור, כאשר מי שנותנת את הכספים והסיוע בפועל היא דווקא כן המדינה עצמה - אולם מעשרות מכתבים שהגיעו לידי החדשות עולה כי אפילו שירותי הרווחה בעיריות מפנות את הפונים אליהן לסיוע העמותות.

"אני פונה אליכם בבקשה להיענות לבקשתה של הקשישה, ולסייע לה כל מה שניתן ובכך להקל על סבלה", כתבה אחת העיריות לעמותת מזון. לעמותה אחרת הגיע מכתב ובו בקשה לסיוע לאם יחידנית, שנמצאת "במיזם לביטחון תזונתי, אך מעידה שזה לא מספיק עבורה וכי אין לה אוכל לילדיה".

המצב הזה, בו המגזר השלישי לוקח את האחריות על תחום הביטחון התזונתי, מתקבע בשטח: גם המדינה עצמה מעבירה את האחריות אליו, בין היתר באמצעות הזרמת כספים לעמותות השונות מדי שנה.

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "משרד העבודה והרווחה ייעד בשנת 2018 כ-300 מיליון שקלים לטובת בטחון תזונתי, תקציב שיועד ברובו לתמיכה בעמותות המספקות סלי מזון ובמסגרות הזנה. בשנה החולפת יצאנו בפיילוט לחלוקת כרטיסי מזון, הנטענים מידי חודש בסך של 500 שקלים ומיועדים לרכישת מזון ברשתות השיווק, אשר מבטיחים תמיכה בצורה מכבדת לקרוב ל- 12 אלף משפחות ברחבי הארץ. מיזם זה צפוי להתרחב בשנה הקרובה".