הזכויות של כל תלמיד ותלמידה: הילדים של כולנו המתחנכים בגנים ובבתי הספר זכאים לביטוח מפני תאונות - ואתם ההורים, צריכים לדעת בדיוק מתי הוא מופעל ומה בדיוק מגיע לכל אחד מהם. כתבתנו לענייני חינוך, יעל אודם, עושה סדר ומפרטת למה בדיוק זכאים ילדיכם במסגרת הביטוח.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ביטוח תאונות לתלמידים מכסה כל אחד - מגיל 3 ועד 18. זאת כמובן בתנאי שהילדים רשומים למסגרת חינוכית של המדינה - גן או בית ספר, וששילמתם עבורם סכום של כמה עשרות שקלים בודדים בשנה.

בניגוד למה שאולי חשבתם, הביטוח של המדינה מכסה את הילדים בתאונות שמתרחשות גם מחוץ לשעות הלימודים, מחוץ לבית הספר - ואפילו בטיול משפחתי בחו"ל. התלמידים מכוסים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע.

המדינה תפעל להפחית תשלומי הורים (צילום: Ivanko Brnjakovic, 123RF)
דעו את זכויות ילדיכם התלמידים | צילום: Ivanko Brnjakovic, 123RF



לאחרונה הכיר בית המשפט גם במכת שמש כתאונה. תלמיד שלא שתה מספיק והתייבש זכה בפיצוי של כעשרים אלף שקלים ויצר תקדים עבור כל תלמידי ישראל. זה לא אומר כמובן שצריך להפסיק להקפיד על משמעת מים!

ביטוח התאונות מכסה, שלא נדע, גם נפגעים באירוע פלילי. לצערנו, כבר היו מקרים שבהם ילדים נפגעו מירי או ממטען שהתפוצץ, ולפחות מבחינה ביטוחית היה להם מענה. ומה קורה אם בית הספר של הילד שלכם לא דאג להתקשר עם חברת ביטוח, למרות שהוא מחויב בכך? במקרה כזה אפשר לתבוע ישירות את מוסד הלימודים אם הילד נפגע בתאונה.

המידע באדיבות עו"ד כרמי בוסתנאי, מומחה בתחום הנזיקין ובתאונות תלמידים