הוריהם של הילדים חולי הסרטן יוצאים למאבק: ההתנהלות היומיומית עם ילד חולה מביאה את ההורים למצב כלכלי בלתי אפשרי, וזה עוד לפני ההתמודדות הנפשית ועלותן הגבוהה של התרופות המצילות חיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

קצת לפני תחילת שנת הלימודים, אובחנה שירה כחולת לוקמיה. מאז הוריה ושלושת אחיה התאימו את שגרת יומם ללו"ז הטיפולים.

במחלקה האונקולוגית בבית החולים פוגשת שירה את הילדים המאושפזים, ואילו אמה רלי פוגשת את יתר ההורים שהתקבצו יחד, כדי להילחם למען הזכויות של משפחות הילדים החולים בסרטן. "אנחנו נקלעים למצבים כלכליים קשים", היא סיפרה.

רבים מההורים שפגשנו במחלקה סיפרו סיפור דומה. הילד חייב להגיע לבית החולים מלווה על ידי קרוב משפחה, בזמן שהמדינה מעניקה להורים קצבה זעומה מהביטוח הלאומי. "אין אפשרות אחרת", הסביר אילון אשכנזי, אב לילדה בת 11 שחלתה בסרטן. "זה אומר שאחד ההורים עוזב את העבודה. אין אחד פה במחלקה שזה לא המצב שלו. אתה מאבד פרנסה אחת ובמקום זה אתה מקבל 2,500 שקל".

תוספת כספית שתקל על המשפחות. אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
"קורסים כלכלית", ההורים יוצאים למאבק | צילום: חדשות 2

כשחלק מההורים פנו לביטוח הפרטי כדי להפעיל את הביטוח הסיעודי עבור ילדים עליו שילמו, בביטוח הביעו התנגדות לתשלום. בחברות טוענים כי ילד בכל מקרה צריך להיעזר בהוריו ולכן המבחנים שמבצעים, אינם רלונטיים.

"לא עולה על הדעת שילדה בת 11 או 12 או בן כמה חודשים הוא נתמך לחלוטין", טען אילון. "לא עלה בדעתי שבסיטואציה כזאת אני לא מכוסה, כי בתפיסה ההגיונית זה מקרה סיעודי. אם זה לא סיעודי אז מה כן?". בהמשך ציין אילון כי מדובר בבדיקה משפילה, שמעמידה את ההורים במצבים קשים למדי.

ההורים הקורסים במצב הקיים, מבקשים לעורר מודעות ולשנות את המציאות. הם פנו לחבר הכנסת איציק שמולי שיזם דיון בוועדת העבודה והרווחה שצפוי להתקיים מחר (שני). "אם אנחנו שואלים את הישראלים מה הם חושבים על חברות הביטוח, הם עונים שכשצריך אותן - הן לא שם", אמר הח"כ. "זה עוד יותר מקומם כשהילדים חולים בסרטן. כך או אחרת, תמיד האותיות הקטנות הן אלו שדופקות את האנשים, זה פשוט מקומם. הגיע הזמן שהרגולטור יתחיל לעבוד ולשמור על האנשים ולא על חברות הביטוח".

אין תמונה
"לשמור על האזרחים", שמולי

בסוף היום המתיש בבית החולים, שירה ורלי חוזרות הביתה להתכונן לחגיגות פורים. לצד המסכות והרעשנים, הן יעבירו את החגיגות בתקווה שעד החג הבא יתגברו על המחלה ויוכלו לראות את תוצאות המאבק למען זכויותיהם.