דיון סוער נערך היום (שני) בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בנוגע לזכויות קבע לילדים חולי סרטן. את הדיון יזם חבר הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני) בעקבות חשיפת חדשות 2 שהראתה את ההתמודדות היומיומית שעוברים ההורים מול חברות הביטוח וקופות החולים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת המאבק, דורשים ההורים לילדים הכרה ב-188% נכות, בניגוד ל-100% הניתנים היום - נתון שכמעט ויכפיל את סכום הקצבה שמקבלים הילדים מהביטוח הלאומי. הדוברים בדיון, הורים לילדים חולי סרטן בעצמם, שטחו בפני חברי הוועדה את הקשיים שלהם. "לא הגעתי לעבודה כבר 4 חודשים", סיפר אבידן, אב לילד חולה. "סבלנותו של המעסיק שלי עומדת להיגמר. אנחנו קורסים. רוצים לעשות לנו כמו שעשו לניצולי השואה? לא נוותר".

יוזם הדיון, חבר הכנסת איציק שמולי ציין שכ-450 ילדים מאובחנים מדי שנה כחולי סרטן והבקשה של הוריהם ממדינת ישראל היא פשוטה - להמשיך ולקיים את המשפחות שלהם גם בתקופה הקשה. "במדינת ישראל שמים רגל להורים", אמר שמולי. "המדינה יורקת בפרצופם".

ממלאת מקום יו"ר הוועדה, חברת הכנסת שולי מועלם, סיכמה את הדיון: "על כל המערכות להתגייס מיד למציאת פתרונות לכל משפחה. על המדינה לאפשר לילדים ולהוריהם חיים מלאים, להכיר בהורים כמטפלים לכל דבר ועניין, לאפשר לכל ילד חולה סרטן 188% קצבת נכות, החזרי הוצאות טיפולים והתגייסות לסיוע בבחינות".