בזמן שב"עמידר" חוסכים במימון תחזוקת דירותיהם של זכאי הדיור הציבורי, מתברר כי את הכסף הגדול מעדיפה החברה להשקיע בשיפוץ דירות הנופש של אחרים מאשר עובדי החברה ברחבי הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מצבם הרעוע של נכסי הדיור הציבורי הובא אין ספור פעמים בדוחות מבקר המדינה, שבהם תוארו ליקויי הבטיחות וגם הסכומים הזעומים שמקצה המדינה לשיפוצן; כ-730 שקלים לדירה בכל שנה.

בזמן שבעמידר לא ממהרים להוציא אפילו את הסכומים הללו מהקופה, הקצה באחרונה מנכ"ל עמידר סכום לא מבוטל למימון שתי דירות שבבעלות החברה, אך אלה לא משמשות את זכאי הדיור הציבורי שלהם הן מיועדות אלא כדירות נופש של עובדי עמידר.

בפועל מחזיק ועד עובדי עמידר בארבע דירות נופש לעובדיו. נכסים שאותם רכש, כך על פי הטענות, בשוק החופשי בשלהי שנות השבעים. בוועד הסבירו כי אלו מתוחזקות ומשולמות מדמי הוועד שמשלמים עובדי החברה מדי חודש. בעוד שבוועד טוענים כי מדובר בדירות צנועות ועלובות, סעיף "דירות נופש" בפרוטוקול הפגישה שקיים יו"ר הוועד למנכ"ל עמידר הפורש, מגלה כי החברה הקצה לפחות 90 אלף שקלים מקופת לטובת שיפוצן של דירות בטבריה ובחיפה.

אבל השערורייה לא מסתיימת כאן. עלותו הכוללת של השיפוץ המדובר הסתכמה בלא פחות מ-250 אלף שקלים – פי שניים מהסכום שאושר. כמה מעובדי "עמידר" שמחו על הבזבוז ועל אי הסדרים זכו לאיום בתביעת דיבה מיו"ר הוועד, שלא היסס לתקוף אחד מהם לאחר שזה דרש שסטנדרט השיפוץ לא יחרוג מזה של דירות עמידר המשמשות את הזכאים. אותו יו"ר ועד אף התנגד באחרונה להחלטת ההנהלה החדשה של החברה להגדיל את תקציב שיפוץ הנכסים שברשותה, בטענה כי הדבר עשוי לפגוע ביציבותה הפיננסית של החברה.

מחברת עמידר נמסר בתגובה: "דירקטוריון עמידר שנכנס לתפקידו רק לפני כמה חודשים הופתע לגלות את ממצאי חדשות 2 ומינה משרד רואי חשבון כחוקר חיצוני ובלתי תלוי לסוגיית דירות הוועד ושיפוצן. יושב ראש הדירקטוריון הנכנס, דוקטור יצחק לקס, הודיע להנהלת החברה כי ידרוש צעדים חריפים ומשמעותיים לתיקון הליקויים, אם יימצאו כאלה.

"בימים אלה החלה החברה בשיפוץ דירות בהיקף חסר תקדים של שמונים מיליון שקלים לשלוש שנים. הדירקטוריון עוקב ומפקח אחר ביצוע החלטות אלה ובמקביל פועל לאיתור מנכ"ל חדש לעמידר".

ממנכ"ל עמידר הפורש, יעקב ברוש נמסר בתגובה: "אישרתי תשעים אלף שקלים לשיפוץ הדירות מקרן הרווחה של החברה, שבה כספים לטובת רווחת הדיירים והעובדים. לא ידוע לי שסכום השיפוץ גדל למאתיים וחמישים אלף שקלים".

מוועד עובדי עמידר נמסר בתגובה: "הדירות לא היו ראויות ללינה עקב צנרת רקובה ותריסים שבורים. הנהלת עמידר החליטה לשאת בשיפוץ לטובת רווחת העובדים. במהלך השיפוץ התברר שהאומדן היה מוטעה והתווסף סכום נוסף לשיפוץ".