המשטרה פשטה היום (ראשון) על משרדיה של רשת אל-ג'זירה הקטארי שבמלון אמבסדור בירושלים. פשיטת המשטרה הגיעה לאחר החלטת הממשלה הבוקר לסגור את הרשת. אל-ג'זירה גינתה את ההחלטה לסגור את פעילותה בישראל וקראה למהלך "פלילי".

פשיטה על משרדי אלג'זירה במלון אמבסדור בירושלים (צילום: ישי ספז)
פשיטה על משרדי אלג'זירה במלון אמבסדור בירושלים | צילום: ישי ספז

"אנחנו מגנים את המעשה הפלילי-הישראלי שפוגע בזכויות אדם ומדגישים את זכותנו להמשיך ולספק את השירותים שלנו לציבור ברחבי העולם, דבר שמעוגן באמנות הבין-לאומיות", נכתב בתגובת הרשת. "הדיכוי של ישראל את העיתונות החופשית, בניסיון לכסות את פשעיה באמצעות הרג ומעצרם של עיתונאים, לא מרתיעה אותנו מלמלא את חובתנו".

"ננקוט את כל האמצעים אל מול ארגונים בין-לאומיים ומשפטיים כדי להגן על זכויותינו והצוותים שלנו", הוסיפה הרשת, וכתב של הרשת שדיווח על הפשיטה, מסר: "זה תזמון מעניין, אבל גם מראה את הייאוש שמתהווה כרגע. זה הפרק האחרון במה שנראה כדיכוי של כל ביקורת על כל מה שמתרחש בשטח".

פשיטה על משרדי אלג'זירה במלון אמבסדור בירושלים (צילום: ישי ספז)
פשיטה על משרדי אלג'זירה במלון אמבסדור בירושלים | צילום: ישי ספז

משרדי אל-ג'זירה בקטאר (צילום: רויטרס)
משרדי אל-ג'זירה בקטאר | צילום: רויטרס

בתגובה על פשיטת המשטרה על אל-ג'זירה, מסרה המשטרה: "הפעילות בהובלת נציגי משרד התקשורת, בהתאם לצו של שר התקשורת והחלטת ממשלה. המשטרה רק מאבטחת ומלווה". גם שר התקשורת שלמה קרעי הגיב: "סוגרים את אל-ג'זירה. פקחי משרד התקשורת בגיבוי משטרת ישראל פושטים על משרדי אל-ג'זירה בירושלים ומחרימים את ציוד הערוץ".

כאמור, בשעות הבוקר אישרה הממשלה פה אחד בישיבתה לסגור את ערוץ אל-ג'זירה בישראל. ההחלטה התקבלה לאחר שנים שבהן ישראל נמנעה מכך, אולם שרי המחנה הממלכתי נעדרו מההצבעה. במחנה הממלכתי טענו כי הם תומכים בסגירת הערוץ, אך הוסיפו כי לבקשת גורמי מערכת הביטחון, ובהם ראש המוסד, וכדי לא לפגוע במאמצי המו"מ, הוחלט באותה הישיבה לדחות את ההצבעה בכמה ימים.