ועדת המשנה למודיעין, שירותים חשאיים ושבויים ונעדרים אישרה הבוקר (שלישי) את בקשת הממשלה להאריך את תוקף הסמכת השב"כ להמשיך לבצע איכונים לטלפונים סלולריים של חולי קורונה ושל הבאים במגע איתם. בניגוד לבקשת הממשלה להאריך את סמכות השב"כ בשישה שבועות, הוועדה אישרה את המשך האיכונים רק למחצית מהתקופה, עד 26 במאי. יו"ר הוועדה, ח"כ גבי אשכנזי: "מדובר בצעד מידתי, שיאפשר ניטור חולים או שוהים בסביבתם וגם לבחון את המשמעות וההשפעות של פתיחת המשק".

לקראת הדיון הופצה טבלה עם נתונים של משרד הבריאות ושב"כ, שמהם עולים פערים בין הנתונים: לפי משרד הבריאות, הוא העביר לשב"כ את פרטיהם של 16,265 אנשים - אך מנגד, שב"כ מסר שפרטיהם של רק 12,539 אנשים הועברו לידיו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מאז 17 במרץ נשלחו בסך הכול 78,855 הודעות לאנשים ששב"כ איתר והכריז כי באו במגע עם חולים מאומתים. 15,870 מההודעות הללו נשלחו עוד לפני שהוסמך השב"כ לפעילות, ב-1 באפריל. על פי משרד הבריאות, פרטיהם של 5,127 אנשים הועברו לשב"כ עוד לפני שהוסמך לטיפול במשבר, ואילו השב"כ טוען שקיבל את פרטיהם של 4,389 אנשים בלבד.

בפתח הדיון הסביר ראש המל"ל, מאיר בן שבת, מה עומד מאחורי הבקשה להארכה: "למרות שהנתונים טובים ומעלים שאלה, דווקא בעת כזו משום שפוטנציאל ההדבקה גדל אנחנו צריכים כלי שיאפשר פעילות כירורגית, מהירה שתקטע את שרשרת ההדבקה ולאפשר לאוכלוסייה להמשיך בחייה. אין לנו חלופות זמינות מתאימות בשלב זה לצורך הזה. אנחנו ממשיכים לחפש חלופות והאפשרות להפעיל את שב"כ איננה עדיפות ראשונה, אם יהיה כלי שייתן מענה בהחלט נאמץ אותו".

ח"כ גבי אשכנזי הוסיף: "נכון להגן על הציבור מפני הדבקות, דווקא עכשיו כשפתחנו את המשק. עניין החלופות הוצג בפנינו ועולה מכך שבעת הזאת אין חלופה אחרת שנותנת מענה. אני ממליץ לאפשר לממשלה להתקדם בתהליך החקיקה ויחד עם זאת להגביל את ההארכה של השימוש בכלי לשלושה שבועות, תוך המגבלות והריסונים שאישרה הוועדה בעבר, במקום 6 השבועות שביקשה הממשלה".

עוד אמר אשכנזי: "זה האיזון הנכון שיאפשר להותיר שימוש בכלי לניטור בסוגיית שרשראות ההדבקה. מדובר בצעד מידתי, שיאפשר ניטור חולים או שוהים בסביבתם וגם לבחון את המשמעות וההשפעות של פתיחת המשק".

בעקבות פסיקת בג"ץ שקבעה כי על הכנסת להסדיר את המשך מעקב השב"כ באמצעות חקיקה, בדיון ועדת החוץ והביטחון שנערך בשבוע שעבר הוארך בחמישה ימים תוקף סמכות המעקב כדי לתת לממשלה זמן להיערך חקיקתית. יו"ר הוועדה, ח"כ גבי אשכנזי מכחול לבן, אמר בדיון: "אם עד יום ראשון הממשלה תחליט שהיא לא הולכת על חקיקה אז ההחלטה תפוג - אם היא תרצה להמשיך, היא תבוא אלינו ביום שלישי ונבדוק כמה זמן להאריך".

רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ציין בדיון שלא ניתן יהיה להעביר חקיקה בתוך כשבוע: "פסק הדין של בג"ץ קבע שככל שהממשלה מבקשת להמשיך באיכונים צריך לעשות את זה בחקיקה ראשית, ואם רוצים בינתיים להאריך - צריך להתניע הליך חקיקה. אין שום סיכוי להעביר חקיקה בשבוע".